<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спречкване м...

Митев за спречкването с Костадинов: Просто исках да му оправя вратовръзката (видео)

01 Юни 2022
0 1746

Депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев се извини от трибуната на Народното събрание на децата и на зрителите за сцената разиграла се по-рано днес. Преди това той разговаря и с председателя на ПГ на „Възраждане” Костадин Костадинов в стаята на групата. 

Спречкване между депутати на “Възраждане” и “Продължаваме промяната” в НС (видео)

По време на дебата по промените в Закона за досиетата се стигна до размяна на остри реплики между Митев и Костадинов. На брифинг след това от „Възраждане” настояха за официално извинение от ПГ на „Продължаваме Промяната” и дори за наказания. Костадинов потвърди, че Митев го е дръпнал за вратовръзката при спречкването в залата.

Митев за спречкването с Костадинов: Просто исках да му оправя вратовръзката (видео)
Булфото

„Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-добрият момент да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме свидетели”, каза депутатът от ПП по-късно от парламентарната трибуна.

„На първо място искам да поднеса извинения на децата, на зрителите, които станаха свидетели на тези грозни прояви, в които и аз взех участие, и разбира се, да се извиня, ако по някакъв начин моето поведение е допринесло тази агресия да се разпространи по този начин”, заяви той.

Преди това след разговор с Костадинов, Митев изтъкна пред журналисти, че не му се е извинил. „Мисля, че тези неща първо трябва да се решат между нас, а не пред очите на децата и на всички зрители. Просто исках да му кажа, че не съм съгласен с твърденията, които той направи. Той иска да се извиним. Аз пак твърдя, че ще се извиня за нещата, които смятам, че заслужават извинение”, категоричен е народният представител.

Според Митев притеснителното е, че Костадинов се е разпознал в думите от трибуната по време на дебата:

„Той тръгна към мен, тръгна да ме обижда, аз просто исках да му оправя вратовръзката, но явно по друг начин е изглеждало”.
„Възраждане“ готвят нов протест срещу зеления сертификат
Булфото

По думите му, всеки достоен човек трябва да избягва да се държи по този начин.  

„Ако г-н Костадинов се чувства обиден, че съм му пипнал вратовръзката – за това, бих се извинил”, добави депутатът. А дали би се извинил и за думите си, Искрен Митев отговори, че от „Възраждане” много пъти ги провокират с различни теми – декларации, твърдения за еврото, за ваксините.

Български евродепутат сезира ЕК заради езика на омразата, използван от Костадин Костадинов

„Когато някой открито изказва от трибуната неща, които противоречат крайно с реалността и накърняват достойнството не само на нашите избирателите, но и на хората, които са останали в България, това не мога да простя”, каза той.

Митев за спречкването с Костадинов: Просто исках да му оправя вратовръзката

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Костадин

    02 Юни 2022

    "аз просто исках да му оправя вратовръзката" - според мен си беше форма на агресия. Сматам че господин Митев много се изложи.

Покажи всички Скрий

Реакции