<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Български евродепутат сезира ЕК заради езика на омразата, използван от Костадин Костадинов

18 Май 2022
0 5610

Българският евродепутат Илхан Кючюк от ДПС ще сезира Европейската комисия по повод нарастващата употреба на реч на омразата, както и унизителен и дискриминационен език в политическия дебат.

Повод за сигнала стана изказването на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, пише bTV. От трибуната на Народното събрание той използва унизителни думи по отношение на вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

Петков договори с Харис доставки на втечнен газ към България на цени, под тези на “Газпром”

Български евродепутат сезира ЕК заради езика на омразата, използван от Костадин Костадинов
Булфото

„Костадин Костадинов използва парламентарната трибуна за грубо и недопустимо позоваване на вицепрезидента на САЩ Камала Харис, като се подигра вулгарно с името и, а впоследствие я обиди на “животно”.

Костадин Костадинов нарече вицепрезидента на САЩ „Камила“ Харис (видео)

По-недопустимо поведение от политик едва ли можем да си представим, но за съжаление, той не е единственият такъв в европейската политическа среда“, се казва още в писмото. То е адресирано до зам.- председателя на Европейската комисия за прозрачността и ценностите Вера Йоурова и еврокомисаря за правосъдието Дидие Рейндерс.

Прокуратурата осъди поведението на Костадин Костадинов, но няма да го разследва

Кючюк призовава за сериозно внимание върху този голям проблем с политиците, които си служат с езика на омразата като инструмент. Като посочва, че с колегите си категорично настояват Европейската комисия да инициира по-строги мерки.

Протестиращи освиркаха Костадин Костадинов (видео)

Български евродепутат сезира ЕК заради езика на омразата, използван от Костадин Костадинов. Български евродепутат сезира ЕК заради езика на омразата, използван от Костадин Костадинов

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции