<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отново проте...

МРРБ може да извършва големи плащания без разрешението на премиера, постанови съдът

11 Август 2022
0 217

Плащания за стотици милиони левове, които предстои да бъдат направени от служебния министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков, ще стават без разрешение от служебния премиер, предава Mediapool. Това става ясно от определение на Върховния административен съд (ВАС) по повод жалбата на бившия министър на регионалното развитие Гроздан Караджов срещу заповедта на Кирил Петков. Бившият министър-председател забрани на Караджов, пътната агенция и ВиК Холдинг да извършват плащания над 900 000 лв.

Гроздан Караджов направи нов опит да вземе пари от Кирил Петков – този път 420 млн. лв.

Официални аргументи за налагането на забраната в заповедите на Петков нямаше. Нееднократно обаче той обяви, че целта е да бъдат прекратени порочни практики в пътното строителство. Караджов от своя страна посочи, че ще се съобрази със заповедите на Петков, но в същото време ги обжалва пред ВАС.

Отцепил се депутат от ИТН: Целта беше Гроздан Караджов да получава много пари като министър (видео)

МРРБ може да извършва големи плащания без разрешението на премиера, постанови съдът
Булфото

Преди дни служебният министър Иван Шишков съобщи, че около 200 млн. лева от претендираните от пътни строители 720 млн. лева могат да бъдат платени. Предстои да бъде платено и за строителството на първите три лота на магистрала “Хемус”, както и за скоростния път Видин – Ботевград.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции