<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160901" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Деца убиват п...

МС реши кои деца ще пътуват безплатно в градския транспорт (видео)

25 Януари 2023
0 97

МС реши кои деца ще пътуват безплатно в градския транспорт.

Считано от 1 февруари тази година, децата до 10-годишна възраст ще се ползват от безплатно пътуване в обществената градска мрежа. Решението бе взета на приключилото преди малко заседание на служебното правителство с премиер Гълъб Донев.

Реформата в столичния градски транспорт разгневи столичани

„В последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват свестни решения или действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно или с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай“, каза в началото на днешното заседание той.

МС реши кои деца ще пътуват безплатно в градския транспорт (видео)

Министерският съвет одобри и 73 милиона лева допълнителна помощ за услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. С тези средства до края на годината ще бъде поето намалението от 70% при цените на картите за ученици (при досегашни 20 на сто), а при възрастните хора на 40%.

Защо София трябва да има нощен градски транспорт? (Коментарът на “Господарите”)

Тема на днешното заседание ще бъде и медицинска експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост на хората с увреждания.

МС реши кои деца ще пътуват безплатно в градския транспорт

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции