<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десетки скъп...

Мъж прави невъзможното да спаси други при наводнението в Австрия (видео)

20 Юли 2021
0 473

Мъж прави невъзможното да спаси други при наводнението в Австрия, пише bild.de.

Видеото, разпространено в Twitter, показва наистина трогателна сцена. На него виждаме как мъже са отнесени от силната водна маса. Друг мъж се притичва на помощ и едва успява да ги задържи на повърхността.

Мъж прави невъзможното да спаси други при наводнението в Австрия

Тежки наводнения в Германия, 93 души починаха и над 1300 са изчезнали (снимки и видео)

Действието се развива в австрийския град Халайн, област Залцбург, на 18 юли.

Обилните дъждове и наводнения в Австрия, Германия и Белгия продължават вече няколко дни.

Проливни дъждове с гръмотевични бури, започнали в събота късно вечерта доведоха до местни наводнения в населени места в много региони на Австрия. Това съобщи австрийската служба за предотвратяване на бедствия, цитирана от TACC, още преди два дни.

Силен дъжд, който предизвика преливане на реката доведе до наводнения в центъра на град Халайн във федералната провинция Залцбург. Съобщава се за наводнения от части от Източна Австрия.

Понастоящем няма жертви или разрушения. Предупреждението за наводнение е валидно за много части на страната.

Посланието на видеото

Независимо в каква ситуация е човек, независимо колко е трудно, винаги трябва да помагаме на другите. Моменти като този на видеото показват защо на първо място трябва да бъдем хора; да се подкрепяме и да си подаваме ръка. Човекът, притекъл се на помощ, буквално рискува живота си. Прави го с единствената мисъл да помогне на други двама, попаднали в стихията. Утре ние или вие, които четете тези редове, може да се окажем от страната на нуждаещите се от помощ. Важното е, ако можем да бъдем като човека от видеото, да го направим. Без излишно мислене и суета – просто да помогнем днес, за да помогнат и на нас утре.

В това се изразява човечността. Такава, каквато рядко виждаме в новините. Но и такава, каквато трябва да ни служи за пример. И на нас, и на децата. За да се превърне светът, в който живеем, в едно по-добро и по-красиво място.

Мъж прави невъзможното да спаси други при наводнението в Австрия

Източник: bild.de

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции