<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132830" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Караджов отг...

Началникът на кабинета: От Трифонов не се чуха истински причини защо се изтеглят министри (видео)

08 Юни 2022
0 6129

От Трифонов не се чуха истински причини защо се изтеглят министри. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова. Тя коментира изявлението на лидера на „Има такъв народ”, че партията напуска коалицията.

Бориславова подчерта, че могат да бъдат намерени 12 принципни депутати в Народното събрание, които да подкрепят правителство на малцинството. 

Кабинетът ще подаде оставка, когато бъдат принудени да направят компромис, на който не са склонни и не могат да движат реформите, които са обещали, подчерта тя.

Когато оставането на власт е обречено на безсмислено стоене на някакви позиции. Все още имаме възможност да стъпваме напред”, смята началникът на кабинета.

„Това, което чух от Гроздан Караджов и Тошко Йорданов – беше пари, пари, пари. Искаме пари”, каза Бориславова.

Караджов отговаря: Петков излъга, той е жалка картина на случващото се в коалицията (видео)

Началникът на кабинета: От Трифонов не се чуха истински причини защо се изтеглят министри (видео)
Снимка: NOVA/стопкадър

„Ние се обявяваме против корупцията и за нас това е водещото начало. Всеки, който иска да стане част от правителството или да остане в него, трябва да застане зад тази принципна позиция с действия. Някои министри от ИТН не са готови да отстояват тези принципи”, подчерта тя.

На въпрос чий министър е Гроздан Караджов, Бориславова отговори така: „Това, което на нас ни е казано за него, е че той е един посредник”. И добави: „Това, което ние сме правили винаги е да слагаме механизми, доколкото позволява държавният ред и Народното събрание. Да бъде прокарана всякаква отчетност”.

Според нея от ИТН през цялото време са саботирали всяка стъпка, свързана с контрол и съдебна реформа.

Началникът на кабинета обясни, че ще бъде разпространена информация как се разходват 9 милиарда, за които спомена Слави Трифонов, и ще се види, че това е ставало абсолютно прозрачно с постановление на Министерския съвет – с участието на всички министри.

Източник и видео: NOVA

Началникът на кабинета: От Трифонов не се чуха истински причини защо се изтеглят министри (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции