<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111330" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръгна подпи�...

Наш репортер спечели престижна награда за журналистика срещу корупцията (РЕПОРТАЖ)

09 Декември 2021
0 1188

Наш репортер спечели престижна награда за журналистика срещу корупцията. Виктория Симеонова получи наградата “Червена линия” от организирания от Антикорупционния фонд конкурс в категория “млад журналист”. Тя беше на церемонията заедно с оператора Йохан Вирт. Награждаването се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки и беше излъчвано на живо във Фейсбук страницата на Антикорупционния фонд.

Отличието е за цялостната работа на Вики и екипа на “Господарите” по антикорупционни теми през последната година. Номинираните материали са:

Финансовата пирамида с много имена, чиито ръководители бяха арестувани след нашите разкрития:

Наш репортер спечели престижна награда за журналистика срещу корупцията (РЕПОРТАЖ)

Йордан Моллов и Кирил Джабаров са сред арестуваните членове на Финансовата пирамида, която в “Господарите” разследваме от години (РЕПОРТАЖ)

Награда за млад журналист получи и Николай Марченко от Биволь. Наградата за утвърждаване на върховенство на правото беше присъдена на Борис Митов от “Свободна Европа”. В категория Разследване наградата получи Генка Шикерова от “Свободна Европа”. Голямата награда на конкурса отиде при Миролюба Бенатова от ТВ1. Отличени бяха и екипите на БърдБг и на БНР Бургас, както и Дамяна Велева от “Свободна Европа”.

Наш репортер спечели престижна награда за журналистика срещу корупцията (РЕПОРТАЖ)
Снимка: АКФ
Бойко Станкушев: Ще дойдат по-добри времена

Директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев сподели пред камерата ни как се е родила идеята за конкурса. “Решихме да покажем на журналистите, които правят разследвания, че не са сами. Да ги подкрепим”. Той вярва, че има начин България да се измъкне от незавидното 112-то място по свобода на медиите. Но за целта трябва неработещите институции да заработят или да се закрият, а хората да са по-будни и по-смели в търсенето на истината.

Признание за целия екип

През годините екипът на “Господарите” е разкривал стотици корупционни практики на различни нива. Наградата показва, че борбата ни срещу беззаконието се оценява. Че има кой да ни чуе – макар институциите упорито да предпочитат да забавят процеса и да съдействат максимално малко за решаването на такъв тип казуси.

Продължавайте да ни сигнализирате за корупционни практики, а ние ще продължаваме да ги разнищваме и да настояваме институциите да работят.

Наш репортер спечели престижна награда за журналистика срещу корупцията

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции