<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113972" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джокович при...

Настаниха Джокович в хотел за бежанци, сърби се събраха на протест

06 Януари 2022
0 1544

Сагата около участието на Новак Джокович на откритото първенство в Австралия няма край… След 9-часов престой на летището в Мелбърн, отказана виза и решение за неговото депортиране, световният номер 1 бе настанен в хотел за бежанци и хора под карантина, пише bTV.

Джокович пристигна в Мелбърн, но властите не признаха визата му

Джокович пристигна в Мелбърн, но властите не признаха визата му

Преди два дни ( на 04.01.2022 г.) Джокович получи медицинско изключение за участие на турнира. При кацането си в страната обаче се оказа, че не разполага с правилната виза. Властите отказаха да го пуснат да влезе в страната и така се стигна до продължителния престой. По-късно стана ясно, че трябва да излети от Зеления континент с първия възможен полет.

Той вече е оспорил решението, като се очаква адвокатите му да обжалват. Именно заради оспорването остава на територията на Австралия.

Тенисистът се обяви против задължителната ваксинация и не желае да разкрие дали се е имунизирал.

Пред сградата на хотела започнаха протести на хора от сръбската диаспора в Австралия, както и на антиваксъри, които подкрепят Джокович.

Настаниха Джокович в хотел за бежанци

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции