<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121947" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия е арест...

НАТО: Русия може да използва химическо оръжие

14 Март 2022
0 704

НАТО: Русия може да използва химическо оръжие. Думите са на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг.

Най-опасната руска пропаганда и как България дава своя принос в тролската война?

НАТО: Русия може да използва химическо оръжие
Столтенберг, НАТО

“През последните дни чухме абсурдни твърдения за лаборатории за химически и биологични оръжия.”

Това каза Столтенберг пред германския вестник “Велт ам Зонтаг”. Той добавя, че Кремъл измисля фалшив претекст, за да оправдае това, което не може да бъде оправдано.

“Сега, когато са направени тези фалшиви твърдения, трябва да останем бдителни, защото е възможно самата Русия да планира операции с химически оръжия под това изфабрикуване на лъжи. Това би било военно престъпление”, коментира генералният секретар на Алианса.

По-рано тази седмица по време на пресконференция от Анталия руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, че тайно създават свои лаборатории за биологични оръжия в Украйна. Щатите отхвърлиха информацията, а Организацията на обединените нации каза, че няма доказателства в Украйна да има програми за биологични оръжия.

На свой ред от Световната здравна организация посъветваха страната да унищожи опасните патогени в лабораториите си. За да предотврати евентуално тяхно изтичане и разпространение сред населението.

НАТО: Русия може да използва химическо оръжие

Източник: “Мениджър”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции