<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени разкри...

Неизвестни отглеждат четири кучета в изоставен автомобил (видео и снимки)

27 Октомври 2022
0 573

Повече от 5 месеца четири кучета растат в изоставен автомобил на варненската улица “Владимир Смоленски”. Колата е без номера, а стопанинът на животните е неизвестен. Това сигнализираха живеещите в района. Те споделиха, че не смеят да излизат, когато кучетата са пуснати, защото са агресивни, дори са ухапали жена.

Неизвестни отглеждат четири кучета в изоставен автомобил (видео и снимки)

Самият изоставен автомобил се намира на метри от цели две варненски училища. Животните стоят затворени през по-голямата част на денонощието, а един от прозорците е леко открехнат, за да влиза въздух при тях.

Упорито куче отказва да излезе от басейнa (видео)

Местните твърдят, че стопаните са извън страната, а през деня ги разхожда човек, който не живее в квартала. Това обясни Иванина, която също се страхува от животните.

Неизвестни отглеждат четири кучета в изоставен автомобил (видео и снимки)

“Сестрата на мъжа се грижи за тях. Но жената не е свикнала с животните, изтърва ги. Едното по-голямото куче е по-злобно и се спуска да напада”.

Кучетата плачат от радост, когато се съберат със стопаните си, според ново проучване

Съседите са подавали множество сигнали.

И до Община Варна, и до полицията, дори и до организации за защита на животните. Резултат обаче няма. След като уведомили за проблема общинската администрация, оттам са заявили, че инспектори от Дирекция “Управление на сигурността и контрол на обществения ред” не са установили собственика на колата, тъй като е без регистрационни табели.

Сигнализирани са и Областната дирекция по безопасност на храните за нехуманно отношение към животните и “Общински паркинги и синя зона”.

Неизвестни отглеждат четири кучета в изоставен автомобил (видео и снимки)

От дирекцията по безопасност на храните са извикали стопанина да се яви при тях, но той не е благоволил. Ако твърденията на съседите са верни, че е в чужбина, скоро би трябвало животните да бъдат иззети и настанени в приют. Не е посочено колко време ще чакат, преди да преместят кучетата.

17-годишно момиче спаси куче при наводнение в САЩ (видео)

Главният инспектор в отдел “Здравеопазване на животните” Данаил Николов заяви, че кучетата изглеждат в добро състояние.

“Видимо са в добро общо състояние. Явно са обгрижвани животните. Автомобилът е без регистрационни номера. Сравнително голям, просторен е, но все пак кучетата не е редно да са вътре”.

Неизвестни отглеждат четири кучета в изоставен автомобил

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции