<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108923" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Златен век�...

Неваксинирани тенисисти няма да участват на Australian Open, Новак Джокович е под въпрос

21 Ноември 2021
0 1005

Световният номер едно Новак Джокович и всички останали тенисисти ще трябва да бъдат ваксинирани срещу Covid-19, за да играят на Australia Open следващия януари. Това заяви шефът на турнира Крейг Тайли.

Властите в Норвегия призоваха хората да се откажат от ръкостискането

Неваксинирани тенисисти няма да участват на Australian Open, Новак Джокович е под въпрос

Джокович многократно отказваше да разкрие дали е ваксиниран и каза, че ще изчака, докато Tennis Australia разкрие здравните протоколи, преди да вземе решение дали да играе. Все пак играчът заяви категоричната си позиция против такива действия.

Впоследствие беше обсъждан вариант състезателите все пак да не бъдат подтиквани към подобни действия, а просто до корта да не се допускат ваксинирани зрители, но изглежда тази идея е била бързо отхвърлена и вече имаме официално решение по казуса.

Заради задължителната ваксинация на тенисистите вероятно ще станем свидетели на известен отлив в списъка с участници, тъй като към момента близо 30 процента от водещите играчи все още не са се имунизирали против коронавируса и тепърва ще разберем дали повечето от тях ще пристъпят към процеса на ваксиниране, за да могат да се борят за трофея от първия за годината Голям шлем.

Източник: “Дейли мейл”, Tennis
Видео: Today Show

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции