<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ отричат п...

NEXO публикуваха видео с разкрития за лъжите на прокуратурата (видео)

24 Януари 2023
0 232

NEXO публикуваха видео с разкрития за лъжите на прокуратурата.

След като вече разби лъжата, че разследването на българската прокуратура идва от САЩ, Nexo доказа с публични данни, че изнесените от българската прокуратура обвинения за пране на пари и нарушаване на санкции са абсолютно безпочвени. Това се посочва към публикуваното от NEXO видео.

Компанията предоставя публично достъпни линкове на двете спорни трансакции.

Първата е от 6 ноември 2019 г. и е на стойност 1500 щатски долара. Втората е от 3 февруари 2021 г. и е на стойност 400 щатски долара. Предоставен е достъп и до официалното решение на сайта на Националното бюро за борба с финансирането на тероризма, подписано от министъра на отбраната на Израел с дата 30 юни 2021 г.

По-рано във вторник стана ясно кой е подал сигнала срещу NEXO в ДАНС.

Българска финансова институция е подала в ДАНС сигнал срещу компанията Nexo през юли 2022 г. Това обясни председателят на Държавната агенция „Национална сигурност” пред депутатите във временната комисия, която проверява казуса.

След обмен на информация с чуждестранни партньори, ДАНС е сезирала прокуратурата през септември 2022 г. Агенцията проверява финансови операции на Nexo, както и съмнения за пране на пари.

NEXO ще съди България за 1 милиард долара (видео)

NEXO публикуваха видео с разкрития за лъжите на прокуратурата (видео)

Съдия по делото “Nexo” си направи отвод

По данни на ДАНС след придобита банкова информация са установени преводи между български дружества и компанията. Впоследствие те са пренареждани към човек от управлението на криптобанката и с тях са купувани имоти в България и популярни туристически дестинации.

Междувременно съдия по делото си направи отвод. Става дума за магистрата, който трябваше да разгледа жалбите срещу наложените от прокуратурата парични гаранции от по 1 млн. лева на двама от обвиняемите по разследването срещу криптоплатформата.

Информацията дойде от Софийския градски съд.

Според съобщението, причината за отвода са публикации в медиите, които “съдържат твърдения, неотговарящи на действителността и внушения относно безпристрастността на съда”.

NEXO публикуваха видео с разкрития за лъжите на прокуратурата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции