<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132802" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Премиерът: Ка...

Нинова: Подкрепяме политиката на кабинета в борбата с корупцията и модела “ГЕРБ” (видео)

08 Юни 2022
0 404

БСП подкрепя политиката на кабинета „Петков“ за борбата с корупцията и модела „ГЕРБ“. Това обяви председателят на партията Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че тази вечер предстои лидерски коалиционен съвет, а в неделя се свиква Национален съвет на партията заради заявеното от Слави Трифонов, че ИТН напуска коалицията.

„За нас най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета. Да се помогне на младите семейства, да се увеличат пенсиите, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители”, каза Нинова.

Христо Иванов: Краят на коалицията не слага край на агонията (видео)

Нинова: Приехме 10 ключови решения за милиони българи

Според Нинова избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризата, неизвестност и несигурност.

Партията подкрепя и Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, каза Нинова и допълни, че от БСП не са настоявали за постове.

Относно МРРБ и исканите пари за пътища, Нинова коментира, че са предоставени вече 2 милиарда.

„Според нас претенцията на колегите от ИТН за още 3 милиарда е невъзможна, необоснована, неаргументирана и би ощетила далеч по-важни плащания. 5 милиарда лева за 3-4 месеца са прекалено много за този бюджет”, обясни Нинова.

Тя отказа да отговори дали БСП би подкрепило друго правителство в рамките на 47-омо НС, с друг премиер и с мандата на друга партия. 

„По време на преговорите за правителство, БСП постави две червени линии. Едната беше Република Северна Македония, втората – Истанбулската конференция. Излизането на ИТН не променя позициите на БСП. Няма да дадем съгласие за вдигане на ветото, докато Северна Македония не изпълнява условията по договора”, категорична бе Нинова.

Оттук нататък от БСП се надяват да се започне със сериозните реформи.

Източник и видео: NOVA

Нинова: Подкрепяме политиката на кабинета в борбата с корупцията и модела ГЕРБ (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции