<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134843" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво каза Ки...

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод (ЦЯЛ ЕПИЗОД)

24 Юни 2022
0 29041

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод на “Господари на уеба” с водещи Малин Кръстев и Ненчо Балабанов.

Слави Трифонов обръща палачинката

Известен факт е, че хората сме късопаметни за някои хора и събития. Оказва се, че тази къса памет позволява на шоумена, музикант и полтик Слави Трифонов за няколко години коренно да промени възгледите си напълно неусетно. Но архивът на “Господарите” пази достатъчно материал, за да можем да проследим неговите метаморфози.

През 2017 година Слави Трифонов беше седнал пред Народното събрание, за да протестира. Тогава той обяви, че хората вътре са там, за да получават заплати, за да удовлетворяват исканията на народа.

2 години по-рано по време на срещите около референдума, иницииран от Слави, влизането в политиката му изглеждаше нелепо. Тогава той се шегува, че ще кръсти партията си “БОБ”. Това по думите му тогава щяло да му даде шанс да опита да застане на мястото на Бойко Борисов, но после хората щели да го свалят и да си върнат Борисов.

И така до 2020 година, когато беше учредена партията на Слави Трифонов – “Има такъв народ”. По-рано той опита да регистрира партията с името “Няма такава държава”. И се мотивира, че искал да направи промяна “отвътре”.

Последва победа на изборите, а след нея неуспех при съставяне на правителство. Тогава Слави Трифонов обвини в предателство Демократична България и “Изправи се! Ние идваме”. Същото заяви и Тошко Йорданов. Година по-късно обаче напускането на “Има такъв народ” вече не е предателство, а просто “край на агонията”.

По-рано Тошко Йорданов беше казал и че гласуването с ГЕРБ е предателство. Но преди дни именно ГЕРБ получиха подкрепата на “Има такъв народ” и за оставката на Никола Минчев, и за оставката на кабинета “Петков”. Ето на това му се казва метаморфоза.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод (ЦЯЛ ЕПИЗОД)
Как се роди коалицията между ИТН, ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”?

През далечната 2005 година в интервю в “Шоуто на Слави” Ахмед Доган разказва, че е повече от нормално всяка партия да има “обръч от фирми”. Тогава лидерът на ДПС се хвали, че именно той е “съдействал” на много родни бизнесмени, за да се случат плановете им. От “ред колегията” уточняват, че политиката им звучи като добра бизнес възможност. Доган потвърждава тезата им и допълва – “зависи какво ще подкрепите”. “За мен не е от значение с кого ще управлявам”, казва още собственикът на сараите край Бургас.

Друго интервю от архива, този път през 2014 г. на Светослав Иванов с Бойко Борисов, разкрива, че според бившия премиер Ахмед Доган е най-силният български политик. “Доган съумява така да впрегне цялата държава, че изцяло ДПС управлява”, обяснява Борисов.

През 2010 година в “Шоуто на Слави” водещият говори колко добра възможност е като политически лидер да вкараш “читави хора”. И дава пример…. със себе си.

3 години по-рано през 2007 г. Слави отстъпи мястото си в шоуто, за да го води Бойко Борисов. 2 години преди това “Шоуто на Слави” беше рекламна трибуна и за Ахмед Доган. А през 2017 там реклама си направи и Костадин Костадинов, който уж тогава се отказа от партийната си субсидия, но всъщност така и не я върна.

През 2005 г. в “Шоуто на Слави” определят Волен Сидеров като “фашистоиден елемент”, а днес те са в повече от добри отношения с Костадин Костадинов. Такова е отношението към него и на Бойко Борисов, който преди дни каза, че се радва на “Възраждане”.

Всяка от четирите партии в новата коалция обяви, че няма коалиция между тях. Но депутати-отцепници от “Има такъв народ” твърдят друго. Друго показва и гласуването на всички тях заедно.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод (ЦЯЛ ЕПИЗОД)
Протести, шествия и контрасти около вота на недоверие

Първият успешен вот на недоверие в българската история вече е факт. А репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт внимателно проследиха събитията около него и обобщиха най-интересните моменти.

Във вторник сутринта група ентусиасти от ВМРО решиха да блокират дома на Кирил Петков:

Група симпатизанти на ВМРО блокираха дома на Кирил Петков (видео)

Сред тях видяхме и Величко Георгиев, който през ноември се похвали, че издава стотици фалшиви сертификати за поставени ваксини.

300 лева и си “ваксиниран”. Колко българи имат фалшив Covid сертификат?

В нормална държава хора като него би трябвало да са на едно място в решетки, но у нас те протестират.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод (ЦЯЛ ЕПИЗОД)

Вечерта протест с искане на оставката на правителството събра привърженици на Възраждане пред Народното събрание. Е, някои от тях мислиха, че са на концерт. Други обвиниха Петков, че изповядва “небългарска религия”. Но какво пък – хора с мнение.

И нищо, че според лидера на “Възраждане” демонстрантите в подкрепа на правителството са “Фашистка сган”, сред протестиращите симпатизанти на “Възраждане” видяхме този човек с тази интересна татуировка:

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод

В същото време поддръжници на правителството на Кирил Петков се събраха около храм-паметника “Александър Невски” в негова подкрепа.

Ден по-късно по случай гласуването на вота на недоверие в столицата пристигнаха десетки автобуси от цялата страна.

От тях слязоха будни граждани с ясна позиция:

Именно тук беше обявен протест на партия “Възраждане”. На който обаче се появи Делян Пеевски. Някои от представителите на “Възраждане” са си тръгнали, но други са останали, за да настояват заедно с ДПС за оставка на правителството, а след това и да отпразнуват успешния вот на недоверие:

В това време от другата страна на Народното събрание се събраха хиляди хора. Те посрещнаха с аплодисменти представителите на досега управляващата коалиция.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод
В това време големите победители в този вот излязоха през двора на Художествената академия:

В противоположна посока от тях победата беше отпразнувана с руски песни:

Скъпи приятели, след всичко през последните дни едно е сигурно – гражданската енергия се събужда. Не е зле политиците да имат предвид това явление, което нито 50 лева и разходка до София, нито лепнатите етикети по протестиращите могат да спрат.

Образователна награда за разпространител на всякакви конспирации

Както се вижда и по време на протестите, и в Парламента, в България имаме огромен проблем с образованието. То е на ниско ниво, не дава необходимите умения за изграждане на обществена позиция и не учи децата да различават истина от лъжа. Това ги прави лесни за управляване и купуване, но и влошава цялото положение на страната.

И ако не виждаме нищо лошо в това YouTube-ри да говорят за образование, то е лошо когато техните видеа разпространяват откровена дезинформация по важни теми. По-лошото обаче е, че всичко това се награждава от институциите, какъвто е случаят със Слави – The Clаsher и община Пловдив. Той получи награда за “образователна дейност”. В неговите видеа слушаме, че “НАСА прикрива, че има контакт с извънземни”, “кацането на Луната през 1969 е умело режисирано”, казва още той.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод

В същото време матурата по БЕЛ след 7 клас показа още една пробойна в образователната ни система. Писателят Красимир Бачков се похвали, че този късмет показва, че няма нужда да е “писател на Сорос”, за да получи своето призвание. “Факсини”, “ПЛандемия”, про-“Възраждане” риторика – това е запазена марка на автора. Преценете сами дали трябва такива писатели да влизат в изпитите и да се превръщат в пример за поколенията.

“Отцепникът” Кирил Симеонов – звезда от “Биг Брадър”

Отцепилият се от “Има такъв народ” депутат Кирил Симеонов се оказа известен в публичното пространство още от 2015 година. Тогава той е бил сред участниците в “Биг Брадър”. През 2018 звездата му изгря отново и в “Биг Брадър Ол Старс”. Провокативен, уверен и непреклоним, тогавашният Кирил Симеонов определено е бил “остър камък”, чиито сблъсък със Слави Трифонов нямаше как да доведе до нещо различно от разпад в партията.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод

Скъпи приятели, това беше последният епизод на “Господари на Уеба” за този сезон. Очаквайте следващия през септември! А дотогава сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Нови коалиции, обръщане на политически палачинки и протести в новия епизод

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • КРУМ СОЛОМОНОВ - АТИКУС

    28 Декември 2022

    ВСИЧКИ ХЕЙТЪРИ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО А И ТЕ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ РАЗБИРАТ ОТ ПОЛИТИКА. И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ ДА КАЖА, ЧЕ АКО ГОСПОДАРИТЕ НЯМАХА РЕКЛАМИ, НЯМАШЕ ТЯХ ДА ГИ ИМА. И ВСИЧКИ ХЕЙТЪРИ НА ГОСПОДАРИТЕ БЪРЗО ЩЕ ГИ ПРИВИКАТ, КОГАТО НЯКОЙ ТАРИКАТ ГИ ИЗМАМИ, И ПРОКУРАТУРАТА НЕ ИМ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ

Покажи всички Скрий

Реакции