Сигнализирай!

Арестуваха капитана на круизния съд, потопил туристическото корабче в Будапеща (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
31.05.2019 г.
6
0

Унгарската полиция е арестувала капитана на плавателния съд, който се сблъска с туристическото корабче "Русалка", съобщава BBC

 

 

""

 

 

64-годишният украински гражданин е задържан като заподозрян за безразсъдно и неправомерно поведение във водния трафик, което е довело до жертви.

 

 

ЛУКСОЗЕН КОРАБ ОТ 1000 ТОНА Е ПОТОПИЛ ТУРИСТИЧЕСКОТО КОРАБЧЕ В БУДАПЕЩА (ВИДЕО)

 

 

Луксозният круизен кораб, който тежи над 1000 тона и е дълъг 135 метра, е ударил туристическото корабче, което потъна във водите на Дунав в Будапеща. Лодката, превозваща южнокорейски туристи, потънала само за седем секунди.

 

 

""

 


Кадрите от системата за видеонаблюдение на реката показват, че туристическото корабче е било ударено отзад от по-големия луксозен кораб в близост до моста "Маргарет" в центъра на Будапеща.

 

 

""

 

 

Днес към унгарските следователи ще се присъединят и техни колеги от Южна Корея. Снощи по брега на Дунава бяха запалени свещи в памет на загиналите.

 

 

ТУРИСТИЧЕСКО КОРАБЧЕ ПОТЪНА В БУДАПЕЩА, 7 СА ЗАГИНАЛИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Седем туристи загинаха при потъването на туристическо корабче, а 21 се издирват, но шансовете да бъдат открити оцелели са минимални.  Жертвите са граждани на Южна Корея.

 

 

На борда е била група от 30 южнокорейски туристи и екипаж от двама унгарци. Корабчето е потънало близо до сградата на парламента. Трагедията е станала за около седем секунди, показват записи от камери за наблюдение.

 

 

Източник: BBC

 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.