Сигнализирай!

Шокиращо разкритие: Отглеждат хиляди крави в тесни пластмасови клетки (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.06.2019 г.
8
0

Шокиращо разследване разкри как доставчик на мляко и млечни продукти в Дорсет, Великобритания държи близо 1000 телета заключени в малки, пластмасови клетки, съобщава "Metro".

 

 

""

 

 

Животните, много от които съвсем малки, на възраст до шест месеца, са държани затворени в клетки, без възможност да излизат и в изключително нехуманни условия.

 

 

Телетата се използват за доставка на мляко на водещи супермаркети като Marks & Spencer. Фермата принадлежи на фирма „J F Cobb & Sons“, която се управлява от семейството на Коб в Дорсет от 1928 г. Тя е част от група ферми, които доставятдесетки хиляди литри мляко всеки ден.

 

 

""

 

 

Кадрите, направени от социална група за защита на животните във Великобритания показват как някои от по-големите телета едва успяват да направят крачка напред или назад в тесните клетки.

 

 

В пълно нарушение на Закона за хуманно отношение към животните в Обединеното кралство, животните са били измъчвани в такива условия в продължение на много месеци.

 

 

""

 

 

Междувременно над един милион граждани на Европейския съюз, сред които и над 15 000 българи, са подписали петиция до Европейската комисия, с която настояват отглеждането на селскостопански животни в клетки да бъде забранено и заменено със съвременни и по-хуманни методи на отглеждане. Петицията е част от Европейската гражданска инициатива „Край на клетките“, която стартира през есента на миналата година с подкрепата на над 170 неправителствени организации и обхваща всички страни от ЕС.

 

 

За да бъде разгледано искането на забрана на клетъчното отглеждане на селскостопански животни, петицията трябва да събере минимум един милион валидни подписа.  У нас инициативата се подкрепя от три организации за защита на животните, най-голямата от които е „Четири лапи". 

 

 

Източник: Metro

 

 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.