Сигнализирай!

Изобличеният вицеканцлер на Австрия с жалби срещу медиите след скандалните записи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.06.2019 г.
5
0

Бившият австрийски крайнодесен лидер Хайнц-Кристиан Щрахе е подал жалби заради видеото от Ибиса, което предизвика политическа криза в Австрия и доведе до падането на австрийското правителство, предаде Dir.bg.

 

 

""

 

 

Едната от жалбите е насочена срещу "всеки, замесен в създаването, разпространението и публикуването на така нареченото видео от Ибиса".

 

 

КОЙ СТОИ ЗАД ВИДЕОТО, ВЗРИВИЛО АВСТРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО (ВИДЕО)

 

 

Миналия месец базираният в Мюнхен в. "Зюддойче цайтунг" и базираното в Хамбург сп. "Шпигел" публикуваха тайно заснето видео от 2017 г. от вила в Ибиса, на което се вижда Щрахе да предлага медийни и инфраструктурни сделки на жена, представила се за заможен донор с руски връзки. Щрахе твърди, че видеото целяло да навреди на репутацията му и че неприкосновеността на личния му живот била нарушена.

 

""

 

Заради скандала Щрахе се оттегли като вицеканцлер и като лидер на австрийската крайна десница. Това предизвика и разпад на управляващата коалиция. После опозицията поиска вот на недоверие на канцлера Себастиан Курц.

 

 

ВИЦЕКАНЦЛЕРЪТ НА АВСТРИЯ ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД КОРУПЦИОНЕН СКАНДАЛ С "РУСКА" СЛЕДА (ВИДЕО)

 

 

Щрахе е подал оплакване и срещу трима души, за които се смята, че са му устроили клопката. Австрийски медии съобщиха, че адвокат, детектив и босненска студентка са били замесени, но досега няма категорични доказателства или признания за това. Адвокатът на Щрахе твърди, че клиентът му е станал жертва на измама, документна измама, незаконно използване на записващо оборудване и на злонамерено използване на електронни данни.

 

 

ИЗОБЛИЧЕНИЯТ ВИЦЕКАНЦЛЕР НА АВСТРИЯ СТАВА ЕВРОДЕПУТАТ (ВИДЕО)

 

 

Въпреки скандала Щрахе беше избран с преференциален вот за евродепутат.

 

 

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.