Сигнализирай!

Стефан Янев смята за "екзотична" идеята служебният кабинет да остане редовен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.07.2021 г.
8
0

"Трябва да бъдем търпеливи и да оставим партиите да си свършат работата". Така служебният премиер Стефан Янев коментира оплетената политическа обстановка след изборите.

Слави Трифонов оттегля предложението Николай Василев да стане премиер

„Тяхната отговорност и техният конструктивизъм ще проличат, надявам се в следващите дни. Защото новоизбраните партии в българския парламент достатъчно добре осъзнават своята отговорност пред българските граждани“, заяви Янев пред журналистите.

Той призова да не се дават „рецепти“ как да се случат нещата. Стефан Янев определи като "екзотична" идеята служебният кабинет да остане като редовен.

"Това нещо трябва да мине през гласуване в парламента. Преди да се стигне до това, предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиции. След това служебният кабинет е съставен от експерти, специалисти в своята област, които не са партийно свързани“, обясни Янев.

Според него на служебните министри не може да се каже „под строй“ да свършат нещо. Той не коментира дали отново би станал премиер на друго служебно правителство.

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.