<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94114" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК обяви око...

Слави Трифонов оттегля предложението Николай Василев да стане премиер

15 Юли 2021
0 5898

Слави Трифонов оттегля предложението Николай Василев да стане премиер. Това става ясно от фейсбук статуса му, публикуван преди минути.

Слави Трифонов изригна срещу критиците: Предложението ни за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган

Ето какво пише лидерът на “Има такъв народ”:

“В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях.

Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината. Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други.

Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество.

Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти. Силата е в истината”.

Слави Трифонов оттегля предложението Николай Василев да стане премиер

Във видеото ви припомняме как Слави Трифонов представи предложенията си за министерските постове.

Утре ще стае ясно кой ще бъде предложен за министър-председател от “Има такъв народ”.

Слави Трифонов оттегля предложението Николай Василев да стане премиер

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции