Сигнализирай!

Лекарката, приела Кацаров в „Пирогов”: Той подписа пред очите ми декларация за хоспитализация (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.07.2021 г.
14
0

"Той подписа пред очите ми декларация за хоспитализация" - това заяви лекарката, приела здравния министър Кацаров в "Пирогов" през януари.

Лекарката, приела Кацаров в „Пирогов”: Той подписа пред очите ми декларация за хоспитализация

Кацаров: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми е фалшифициран (видео)

По думите на д-р Христина Каменова д-р Кацаров и съпругата му са отишли в лечебното заведение за преглед. Лекарката го е изпратила при началника на клиниката доц. Атанасов със своята съпруга да бъдат прегледани. Те нетърпеливо изчакали своето влизане. Още тогава станало ясно, че вероятно Стойчо Кацаров ще остане за лечение в отделението по вътрешни болести.

"На пациента му беше направено ЕКГ, бяха му вези всички кръвни изследвания, беше направен и скенер на бял дроб. След което пред моите очи той подписа всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение”, каза тя.

„Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи. Пред собствените ми очи е подписал абсолютно всичко”, допълни Каменова.

„Дали пациентът ще остане на легло - това решава началникът на клиниката спрямо всичко, което е правено. Те са преценили, че може да бъде оставен на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болницата за дните на хоспитализация”, обясни още тя.

И подчерта: „Подписал е всички документи за хоспитализация. Бил е съгласен, минал е и през регистратурата, където е сканирана личната му карта и след това е преценено къде да се лекува”.

Казусът Кацаров

Припомняме, че сутринта министър Кацаров обяви, че документите за приема му са с фалшифициран подпис. По неговите думи нито една от описаните процедури не му е била правена в "Пирогов". Той беше категоричен, че може да докаже тези свои твърдения с графологична експертиза. И допълни, че е склонен да търси съдебна отговорност на замесените в тази евентуална злоупотреба.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов пък застава твърдо зад екипа и ръководството на "Пирогов" и не вярва в думите на служебния министър.

Продължаваме да следим темата.

Лекарката, приела Кацаров в „Пирогов”: Той подписа пред очите ми декларация за хоспитализация

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.