Сигнализирай!

Глобиха туристи, защото се снимали как пипат застрашен вид тюлен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.07.2021 г.
18
0

Двойка туристи от Луизиана си навлякоха глоба заради видео в TikTok, на което позират как докосват тюлен на плаж в Хаваи, пише LadBible.

Лайкин и Стивън се натъкнали на тюлен-монах, докато били на меден месец. От кадрите се вижда как Лейкин се приближава до полегналия в пясъка бозайник и слага ръка отгоре на гърба му за снимка пред дебнещия Стивън.

В този момент животното рязко и гневно надига глава, сякаш за да я ухапе, и тя бързо изчезва от кадър.

Малко тюленче загина, подплашено от хора, които искали да си направят селфи с него

По данни на властите, видът е силно намалял като популация в района, като едва 1400 екземпляра обитават бреговете на островната част от територията на САЩ. Според действащия закон, пипането и тормозенето на тези животни е престъпление, за което се предвижда затвор до 5 години и глоба до 50 000 долара (42 5000 евро).

От Националната администрация по океаните и атмосферата вече са издирили провинилите се и са им връчили глоба, съобщават местни медии.

Двойката пък от своя страна се извини за постъпката си, но едва след като клипът стана вайръл в мрежата и бе разпространен в различни платформи и групи.

Уволниха болногледачка, гаврила се с пациенти, докато снима видеа за TikTok (видео и снимки)

"Ние сме любители на животните и нямаме за цел да им навредим, още по-малко да застрашаваме живота им", каза в своя защита съпругът в младото семйство. А самият клип вече е недостъпен в TikTok.

Източник: LadBible

Видео: TikTok

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.