Сигнализирай!

Велислав Минеков гони ГЕРБ от централата им в НДК (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.09.2021 г.
14
0

Велислав Минеков гони ГЕРБ от централата им в НДК. Това предава bTV.

"Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот". Това заяви в предаването „Тази неделя“ служебният министър на културата в кабинета „Янев 2“ – Велислав Минеков.

Минеков заплаши с уволнение Кошлуков заради брифинга на ГЕРБ, прекъснал програмата на БНТ

По думите му, преди години партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ два етажа от сградата.

„НДК е към министерството. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като „отпаднала полза“ и ги дарява на партията. От там няма нито лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК, тъй като и без това съсипаха НДК за тези години, дълговете са невъзможни“, казва Минеков.

Велислав Минеков гони ГЕРБ от централата им в НДК

По думите му, това не е предизборна атака. Той посочи, че би действал с всяка една друга партия, ако са в същата позиция и допълни: „Искам си наема“.

Други казуси

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата:

„Там 1,8 млн. лв. ги няма. Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице“.

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

„Имаме хотел на Черноморец, който е със 111 легла, даден е под наем и до днес, седма година, няма един лев печалба. Даден е под наем на симпатични хора, даже са си направили басейн“, каза още Минеков.

Министърът на културата обясни, че все още се установява от кого е отдаден под наем хотелът на ведомството.

„Аз виждам подписи, виждам какво се е случило, но за съжаление се надявам на действаща прокуратура. Няма начин иначе. Това, което е с евросредства – обръщам в посока Европейска прокуратура, не става въпрос само за „Ларгото“, има и още, например „Яйлата“, „Квадрат 500“, допълни Минеков.

По-късно днес от ГЕРБ отговориха на културния министър Велислав Минеков.

"Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата. Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии", посочват от партията.

Според ГЕРБ, Минеков лъже. По думите им, партията е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор. От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София – град по сключен договор.

Велислав Минеков гони ГЕРБ от централата им в НДК

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.