Сигнализирай!

Отпускат 390 000 лв. за ремонт на Паметникa на съветската армия, бил опасен

Gospodari.com
Gospodari.com
01.10.2021 г.
17
0

Отпускат 390 000 лв. за ремонт на Паметникът на съветската армия, бил опасен

Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 000 лв. за ремонт на Паметникa на съветската армия в София, съобщи кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков, цитиран от bTV. Причината е, че той „се намира в недобро конструктивно състояние" .

Той допълни, че общинският строителен контрол към Столична община трябва да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид.

снимка БулФото

„Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да избягват големия монумент, построен през 1954 г.".

По негови думи Областната администрация е отговорна, ако стане някоя злополука.

Русия ще вкарва в затвора за премахването на съветски паметници в чужбина?

"Сегашният областен управител Митко Михайлов, с когото сме работили добре по различни въпроси, наследява темата и е длъжен да предприеме някакво действие. Писал съм и по-рано как предишният областен управител беше изразил подкрепа за предложението на руското посолство да финансира ремонта срещу получаване на собствеността върху монумента, но то е било отхвърлено поради несъгласие на МВнР“, пише Трайков.

От години Паметникът на съветската армия предизвиква множество полярни мнения- трябва ли да бъде свален или не. Наскоро банкерът Мартин Заимов беше арестуван за драскане върху него.

Отпускат 390 000 лв. за ремонт на Паметникът на съветската армия, бил опасен

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.