Сигнализирай!

Лозан Панов може да се кандидатира за президент с подкрепата на "Демократична България"

Gospodari.com
Gospodari.com
02.10.2021 г.
24
0

Лозан Панов най-вероятно ще бъде издигнат за президент от инициативен комитет в следващите няколко дни и ще бъде подкрепен впоследствие от "Демократична България", съобщава Mediapool. Инициативата за издигане на кандидатурата на Панов идва от "Правосъдие за всеки".

Лозан Панов пред Шпигел: Делян Пеевски неофициално е съпремиер на България

Лозан Панов може да се кандидатира за предидент с подкрепата на ДБ
Лозан Панов и Георги Георгиев от "Правосъдие за всеки"

Членове на "Демократична България" няма да влизат в Инициативния комитет, нито хора от други партии. На 10 февруари изтича мандата на председателя на Върховният касационен съд. Следователно, за да участва в надпреварата той трябва да подаде оставка още другата седмица.

Рискът е дали ВСС ще приеме оставката навреме, за да може той да се регистрира в ЦИК.

Заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет е на 7 октомври. Указът на Радев трябва да бъде издаден незабовно, за да излезе в Държавен вестник. Крайният срок за регистрацията на кандидатите изтича на 12-ти.

А регистрацията на Инициативния комитет трябва да се случи до 4 октомври. Панов бе сред основните критици на статуквото в съдебната власт в лицето на управляващите и главния прокурор. В интервю преди седмица той отхвърли слуховете, че може да бъде издигнат за кандидат-президент от "Демократична България".

"С начина, по който се изразявам, с различното мнение, което отстоявам, не съм убеден, че за която и да е политическа формация съм атрактивен", заяви тогава Панов. Върховният съдия също остро критикува действащия президент Румен Радев за първоначалната му пасивност по темата за съдебната реформа.

Лозан Панов може да се кандидатира за предидент с подкрепата на ДБ

Източник: Mediapool

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.