Сигнализирай!

Ученици в САЩ тръгнаха с детски колички и аквариуми като протест срещу забрана на раниците (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.10.2021 г.
25
0

Ученици в САЩ тръгнаха с детски колички и аквариуми като протест срещу забрана на раниците, пише East Idaho News.

Гимназията в Джефърсън Каунти в САЩ въведе забрана за носенето на раници, след като 13-годишна ученичка в Айдахо бе заловена да носи пистолет.

Ученици в САЩ тръгнаха с детски колички и аквариуми като протест срещу забрана на раниците

Малките ученици обаче изнамериха креативно решение за пренасянето на многото учебници и помагала до класните стаи при въведения строг режим и контрол.

Видео в TikTok ни направи свидетели на нетрадиционната и мирна демонстрация на малчуганите, докато разнасят учебниците си в бебешки и пазарски колички, кошове за пране и дори аквариуми.

Авторката на видеото Савана Багли споделя:

"Децата в училището ми са толкова изобретателни! Първоначално видях от колата си да ученик да носи в ръцете си кутия и си помислих, че се задава един наистина забавен ден. А после в училище видях момче да носи над главата си обърнат стол с натрупани отгоре учебници."

Наложената забрана

Забраната взима за повод намереното огнестрелно оръжие в чантата на 13-годишна ученичка от Ръгби мидъл Скул на 23 септември. За щастие не е имало стрелба и ранени. Но само няколко месеца по-рано в същото училище двама ученика и учител пострадаха при инцидент с възникнала стрелба.

Подобни случаи припомнят ужасяващата касапница в гимназията Колумбайн в Колорадо през 1999 година. Двама ученици тогава опитаха да взривят самоделни бомби и откриха стрелба по учениците. В резултат на това 15 души загинаха, включително двамата стрелци. Множество други училищни стрелби впоследствие редовно актуализират проблема в Съединените щати.

Арестуваха две момчета, планирали масова училищна стрелба като клането в Колорадо от 1999 г. (снимки)

Друг случай във Флорида

Миналия месец властитев в Лий Каунти, Флорида, пък арестуваха две момчета, на 14 и 13 години по подозрение, че са планирали стрелба по примера на тази в Колумбайн. Разследването започна по сигнал на учител, който получил сведение, че двамата носели оръжие в себе си. След направен обиск в дома на момчетата разследващите органи са намерили пистолет и няколко ножа.

От училището в Джефърсън коментираха, че техните ученици са предприели най-доброто в една тревожна ситуация.

"Надяваме се, че збраната за носене на раници ще бъде временна, докато намерим трайно решение на проблема. Ако децата съумеят да се забавляват в случая, това би било прекрасно", заяви Чад Мартин, отговорник по поддръжката в училище.

Ученици в САЩ тръгнаха с детски колички и аквариуми като протест срещу забрана на раниците.

Източник: East Idaho News

Видео: TikTok/Savanah Bagley

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.