Сигнализирай!

Албанците в Англия били готови да работят безплатно, за да се преодолее паническата криза с горивото

Gospodari.com
Gospodari.com
04.10.2021 г.
15
0

Албания заяви, че хиляди нейни мигранти във Великобритания са готови да работят безплатно, за да помогнат за справяне с петролната криза в страната.

"Ако вашето правителство иска, можем да предложим 5000 добри и надеждни шофьори", заяви Киряко Кирко, посланик на Албания в Обединеното кралство. По думите му, приблизително 150 000 албанци, живеещи във Великобритания, ще работят от благодарност към своите британски домакини. Тъй като се смята, че значителен брой от тях са без документи, няма данни за това колко са квалифицираните шофьори на тежкотоварни автомобили.

“Нуждаем се от вас”: Великобритания отчаяно търси чужди работници

Недостигът на шофьори на Острова е около 100 000 души.

"Албанците са готови да работят за британското правителство, за да преодолеят този проблем с горивото безплатно. Не знам дали имат правилните лицензи, но ако ги имаха, сигурен съм, че всички тук биха казали, че могат да помогнат", добавя Кирко.

Посланикът призова британците да гледат на албанците като предимство и възможност, а не като проблем, той се оплаква, че твърде често сънародниците му са представяни като членове на банди, наркодилъри и трафиканти на хора.

"Споменавайки националността се създава негативно възприятие по отношение на цялата ни общност тук, която работи честно. Албанците, които идват, не са престъпници. Те са хора, които желаят по-добър живот", категоричен е посланикът.

Междувременно военните трябва да започнат да доставят гориво на съдилищата от днес на фона на съобщенията, че Югоизточна Англия изпитва все по-остър недостиг на дизел и бензин. Цените на бензина се покачват и дори се шири нелегална търговия.

Източник: Гардиън

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.