Сигнализирай!

Тръмп пак прави нова социална мрежа, щяла да се бори срещу "тиранията" на "Facebook" и "Twitter"

Gospodari.com
Gospodari.com
21.10.2021 г.
11
0

Социалната мрежа на Тръмп стартира през 2022, ще се бори срещу тиранията на "Facebook" и "Twitter"

Доналд Тръмп отново лансира собствена социална мрежа, наречена "Трут соушъл" (Truth Social), съобщава Дневник.

Новината идва след като през януари той беше блокиран от "Twitter", "Facebook" и "YouTube", които го обвиниха, че е подтиквал привържениците си към насилие преди щурма на Капитолия.

"Създадох "Трут соушъл" и групата "Тръмп мидиа енд текнолъджи" (TMTG), за да окажа съпротива на тиранията на технологичните гиганти", заяви 45-ият американски президент.

Тръмп обвинява денонощната кухня на Белия дом за напълняването си (видео)

Той също уточни, че платформата му ще стартира през първото тримесечие на 2022 г.

Големите компании от Силициевата долина "използваха властта си едностранно, за да запушат устата на дисидентските гласове в Америка", добави Тръмп.

Платформата "Трут Соушъл" ще бъде достъпна в бета версия за поканени от ноември 2021 г., се казва още в изявлението. Новата медийна група на Тръмп TMTG ще включва по-специално услуга за стрийминг на видео съдържание - забавни програми и подкасти.

Преди да бъде блокиран от големите социални мрежи, републиканецът редовно използваше "Twitter", където анонсираше мащабни президентски решения и шумни уволнения.

Тръмп закри новата си “социална мрежа” само месец след старта, заради слаба посещаемост

През юни бившият американски президент закри блога си, обявен предварително като “нова социална мрежа” едва месец след старта, заради слаба посещаемост от читатели.

Вече хакнат...

Въпреки че сайтът официално не е стартирал, потребители открили линк към мобилната версия на уебсайта, който им позволил да се регистрират и да създават акаунти. Един от тях е журналистът Микаел Тален, който се регистрирал с потребителското име @donaldtrump.

Друг потребител също се регистрирал успешно, като след това започнал да публикува изображения, разкривайки как ще изглежда сайтът на Тръмп.

В крайна сметка web-адресът беше затворен, а новосъздадените акаунти - изтрити. Случилото се обаче е индикация за това, че опонентите на Тръмп най-вероятно ще се опитат да спамят сайта след стартирането му през 2022 г.

Социалната мрежа на Тръмп стартира през 2022, ще се бори срещу тиранията на "Facebook" и "Twitter"

Източник: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.