Сигнализирай!

Главният секретар на МВР изпрати гневно писмо до ВСС за забавени дела и провалени акции

Gospodari.com
Gospodari.com
25.10.2021 г.
12
0

Главният секретар на МВР Петър Тодоров е изпратил гневно писмо до Инспектората на Висшия съдебен съвет. Причината - спиране или забавяне на работата по редица досъдебни производства, водени от ГДБОП и спецпрокуратурата, пише Dir.bg.

снимка БулФото

В него той информира за възникващите от това затруднения в разследването на организирани престъпни групи. Става дума за 25 досъдебни производства, при които има такова забавяне, като само пет от тях са от последните три седмици.

Реализациите биват отменяни от наблюдаващите прокурори. Посочваните мотиви са висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура, неконкретизирано устно разпореждане на административния ръководител на Специализираната прокуратура и други.

Според Тодоров се стига до прекомерното забавяне на операции, което пък от своя страна е причина преструктуриране на групите.

Освен това има случаи свидетели да се отказват от показания, изтичат срокове за експлоатация на специални разузнавателни средства и други.

Вече е факт и недоволство от страна на пострадали, по чиито сигнали са образувани дела, но приключването им е забавено и съответно преминаването в съдебна фаза.

Главният секретар на МВР изпрати гневно писмо до ВСС за забавени дела и провалени акции

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.