Сигнализирай!

И Адолф Хитлер се сдоби със зелен сертификат (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2021 г.
44
0

От снощи в интернет се разпространяват снимки на зелен серификат с името и датата на раждане на Адолф Хитлер - 1 януари 1900 г. При проверка с приложението "Verification C19" се оказва обаче че той е валиден, пише NOVA.

Но как това е възможно?

Неизвестни лица са откраднали от компетентните органи в европейска държава електронните ключове, използвани за генериране на документа.

Жена се оплака, че ако не получи зелен сертификат, ще изпусне концерт на Лили Иванова (видео)

Твърди се, че някои от ключовете са били публикувани и разпространени в интернет програми за създаване на фалшиви сертификати. Според квалифицирани италиански източници, вече е взето решение да се анулират всички пропуски, генерирани с тези ключове.

Все още не е известен броят на откраднатите кодове

Първоначалните разследвания показаха, че не е имало компютърни атаки срещу Sogei - компанията за информационни технологии на Министерството на икономиката, която предоставя кодовете за генериране на зелени сертификати в Италия. Като най-вероятно кражбата не е извършена в Италия.

Следователно атаката може да е била срещу подобна институция в друга европейска държава.

Към момента е потвърдено, че откраднатите ключове са анулирани. В резултат на това всички зелени пропуски, генерирани с тези кодове, са невалидни.

Ако изтичането на информация се потвърди, това означава, че сертификатът EU Covid може да бъде фалшифициран от всеки, пише потребителят открил измамата.

Експерт по компютърна сигурност и криминалистика смята, че действието цели да се вдигне шум, тъй като фалшивите зелени сертификати са регистрирани на името на Адолф Хитлер. А както вички знаем той отдавна вече не е между живите. 

И Адолф Хитлер се сдоби със зелен сертификат

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.