Сигнализирай!

Съдът обяви името на обвиняемия за смъртта на футболиста Емилиано Сала

Gospodari.com
Gospodari.com
29.10.2021 г.
22
0

Съдът обяви името на обвиняемия за смъртта на футболиста Емилиано Сала, съобщава Dir.bg.

Почти две години след фаталния самолетен инцидент, отнел живота на аржентинския футболист и пилота Дейвид Ибътсън, разследването доведе до повдигане на първи обвинения.

Съдът в уелската столица Кардиф подведе под отговорност 67-годишния Дейвид Хендерсън, който сам призна вината си преди две седмици.

Британец е обвинен за смъртта на Емилиано Сала

Хендерсън е пилот, който също така се занимава и с организиране на полети през Ламанша, като обвиненията срещу него са в пренебрегване на безопасността на полета.

Освен лошото състояние на самата машина, вместо сам да пилотира, Хендерсън е поверил задачата на Дейвид Ибътсън, който не е имал лиценз за подобни полети, а също така не е имал право да пилотира през нощта.

Именно необмислена маневра на Ибътсън на висока скорост се смята за една от основните причини за фаталната катастрофа. Освен това времето през въпросната нощ на 21 януари 2019-а е било прекалено лошо, за да се предприема подобен полет и с такъв малък самолет.

Извадиха намереното тяло от самолета на Емилиано Сала

По време на първото изслушване преди две седмици Хендерсън се признава за виновен, защото е неглижирал всички тези обстоятелства и полетът все пак се е състоял.

Съдът обяви името на обвиняемия за смъртта на футболиста Емилиано Сала

Няколко часа след изчезването на самолета Хендерсън дори е изпратил съобщения до няколко човека, че трябва да запазят мълчание и да не привличат вниманието на разследващите.

Съдът обяви името на обвиняемия за смъртта на футболиста Емилиано Сала

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.