Сигнализирай!

Оръжейничката от филма на Алек Болдуин отговори на обвиненията за смъртта на Халина Хъчинс

Gospodari.com
Gospodari.com
29.10.2021 г.
44
0

Оръжейничката от филма на Алек Болдуин отговори на обвиненията за смъртта на Халина Хъчинс, съобщава LADbible.

Хана Гутиерез-Рийд бе обявена за отговорна за фаталната стрелба на актьора, причинила смъртта на Халина Хъчинс по време на снимките на уестърна Rust в околностите на Санта Фе, Ню Мексико.

Експерт в Холивуд предположи как е станал трагичният инцидент с оператора, застрелян от Алек Болдуин (видео)

След трагедичния инцидент с операторката от украински произход на 21 октомври, застреляна с пистолет, зареден с бойни патрони, няколко обвинения бяха насочени към Рийд. Те дойдоха от нейни колеги, включително и такива, работили с нея при други снимачни продукции.

Адвокатът на Хана Гутиерез-Рийд

В изявление адвокатът ѝ Джейсън Боулс каза, че тя е "смазана и е напълно извън себе си след събитията, които се случиха."

"Хана би искала да поднесе най-искрените си дълбоки съболезнования на семейството и близките на Халина. Тя беше вдъхновяваща жена във филма, за който Хана бе назначена. Тя също така ще бъде в мислите и молитвите си с Джоел за неговото по-скорошно възстановяване", гласи още то.

В него се разкриват "някои неистини", които тя (Хана - бел. ред.) "погрешно са обрисували и оклеветили" нейното участие в случилото се.

"Безопасността е първи приоритет за Хана на терен. В крайна сметка постановката никога нямаше да бъде компрометирана, ако не бяха донесени боеприпаси. Хана няма никаква представа откъде са се появили бойните патрони. Тя и главния реквизтор са упражнили контрол върху пистолетите и в нито един момент не са видели някой да изстрелва с тях живи патрони. Тя в никой случай не би го допуснала. Те са били заключвани всяка нощ и по време на обедите на екипа и не е имало и най-малка възможност да се използват от хората там. До този момент Хана няма нито един инцидент със стрелба в кариерата си."

Главната оръжейничка на Болдуин за предишната си продукция: “Не се чувствах сигурна, че съм готова” (аудио)

Протоколите по случая

Според съдебните протоколи, след стрелбата Гутиерес-Рийд е свалила гилза от пистолета и я предала на полицаите след пристигането им.

Според комюнике на полицията на място са били открити около 500 броя патрони като шериф Адан Мендоса каза, че още е твърде рано да се каже дали ще бъдат повдигнати официални обвинения. По негови думи е налице "самодоволство" на терена, но все още се изяснява дали е било неглижирано и от кого.

Оръжейничката от филма на Алек Болдуин отговори на обвиненията за смъртта на Халина Хъчинс

Източник: LADbible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.