Сигнализирай!

Приложение възнаграждава учениците, които не ползват телефоните си по време на час

Gospodari.com
Gospodari.com
01.11.2021 г.
20
0

Приложение възнаграждава учениците, които не ползват телефоните си по време на час.

От обаждане и писане на съобщения до търсене на мемета в социалните мрежи, има безкрайни възможности за прилепяне на младите хора към мобилните телефони.

 Приложение възнаграждава учениците, които не позлват телефоните си по време на час


Крейг Фернандес си е поставил за цел да промени това. Той е забелязал в университета, че студентите много често са на телефоните си и е решил да направи нещо по въпроса.
24-годишният Фернандес е един от основателите и главен изпълнителен директор на Lock&Stock - безплатно приложение, което поощрява студентите ако не стоят на телефоните си по време на час. 

Потребителите събират валута, наречена "ключове". За всяка минута, в която телефонът е изключен, се печели по един ключ. Събраните ключове могат да бъдат осребрени за отстъпки, награди и оферти.

Борба с дигиталната зависимост

"Lock&Stock стартира, за да помогне на студентите да се борят с цифровата зависимост", казва Фернандес. Приложението работи в името на образованието и в момента има регистрирани повече от 100 000 потребители от над 25 държави.

Как би изглеждало ежедневието ни, ако мобилните ни устройства изчезнат? (видео и снимки)

Студентите могат да използват събраните ключове за кандидатстване за стипендия в един от 1200-те университета, които си партнират с Lock & Stock. Университети партньори има от Обединените арабски емирства, Малайзия, Турция, САЩ и Канада.Заявлението за стипендия струва около 300 ключа и таксата за обучение спада приблизително с 10 процента.

Само през 2020 г. приложението е подпомогнало с над 1 милион долара за стипендии. Фернандес казва на студентите, че "не е нужно да отлагат мечтите си, заради това, че не могат да си позволят да учат там, където искат. Ние ще помогнем".

Гершуин Лобо е студент на 21 години и учи в Американския колеж в Дубай. Той използва Lock& Stock от 2018 г. Споделя, че използва приложението всеки ден, за да учи и да не бъде обезпокояван. На него приложението му е предложило 25 процента отстъпка от таксите за обучение. 

Печелете награди

Фернандес казва, че потребителите на Lock&Stock са натрупали 1151 години офлайн време откакто е стартирало приложението през 2017 г. 

Приложение прави селфи от 36 000 километра разстояние в космоса

В момента Lock&Stock си партнира с повече от 1000 марки, включително Adidas, Sephora и веригата за бързо хранене Tim Hortons. Студентите могат да осребрят ключовете си за редица отстъпки към тези марки.

По-голямата част от приходите на приложението идват от университети, които плащат, за да са част от Lock&Stock и да бъдат рекламирани, както и от маркетингови дейности с партньорските марки.

 Приложение възнаграждава учениците, които не ползват телефоните си по време на час

Фернандес израства в Дубай и е само на 20 години когато стартира приложението. Заради крехката си възраст той е срещал трудности в намирането на инвеститори и университети, с които да си партнира. 

Младият предприемач си спомня за срещата му с компании като Amazon и Starbucks. "Те ме погледнаха и казаха "кой е този човек?" И дори четири години по-късно той все още получава същата реакция. 

 Приложение възнаграждава учениците, които не ползват телефоните си по време на час

Въпреки това, Фернандес се гордее с младостта на екипа си. Смята, че щом изграждат компания за студенти, трябва душата на тази компания да бъде млада. Средната възраст на неговите служители е 23. 

Фернандес споделя, че не е имал два последователни почивни дни от четири години. "Съжалявам ли за това? Не, защото всеки ден когато преброяваме хората, на които сме повлияли, всичко си заслужава."

Източник: CNN

Приложение възнаграждава учениците, които не ползват телефоните си по време на час

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.