Сигнализирай!

МВР пусна запис от среща на Младен Маринов с криминалния контингент (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
12.11.2021 г.
66
0

МВР пусна запис на бившия вътрешен министър Младен Маринов с криминалния контингент, съобщава bTV.

Маринов е бил на среща със собствениците на охранителна фирма „Делта гард“ и лица от криминалния контингент. Това стана ясно от брифинга на вътрешно министверство. Записът е от външно наблюдение в Слънчев бряг по оперативна разработка от 2005 г.

МВР пусна запис на Младен Маринов с криминалния контингент

Един от собствениците на охранителната фирма е уволнен през 2006 г. от Първо районно управление заради контакти с Маргините и Митьо Очите.

Рашков: Има данни, че Младен Маринов е имал контакти с Митьо Очите, Маргините и доста други (видео)

На срещата в Слънчев бряг е присъствал и Станислав Недков-Стъки, както и двама полицейски служители, стана ясно от разпространената информация.

"След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо.

Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления", съобщиха властите.

От там допълниха, че последните седмици в ГДБОП се извършва разследване в две направления, обхващащи почти едни и същи лица. Едното се отнася за участие на прокурори от спецпрокуратурата във връзка с известния случай на „Осемте джуджета“.

А другото направление е участието на един бивш служител на МВР, който в последствие и издигнат от Борисов за министър на вътрешните работи.

Петьо Еврото на разпит в ГДБОП

Днес ГДБОП разпита и бившият ръководител на столичното следствие Петьо Петро, познат с прякора си Еврото, за "Осемте джуджета".

Става въпрос за твърденията на асансьорния производител Илия Златанов, че е станал жертва на схема за присвояване на бизнес и имущество, осъществена от Петров със съдействието на бившия ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров и други обвинители.

Петьо Петров-Еврото (вдясно) излиза от сградата на ГДБОП.

След около два часа престой в сградата на дирекцията, бившият следовател излезе, но отказа да говори пред чакащите го журналисти. Помолен да коментира твърденията на Златанов, той отговори риторично: „Следствена тайна чули ли сте?“

Преди ден в ГДБОП беше призована и неговата съпруга Любена Петрова. Илия Златанов твърди, че тя е имала активна роля в схемата. Тя обаче така и не дойде в службата. В четвъртък там бяха призовани още Младен Маринов и дъщеря му Силвия Маринова, но също не се появиха.

МВР пусна запис на Младен Маринов с криминалния контингент

Източник: bTV, Свободна Европа

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.