Сигнализирай!

Исландия се подигра на Meta с хитова реклама, Марк Зукърбърг отговори (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.11.2021 г.
35
0

Исландия се подигра на компанията Meta в хитова реклама. В същото време Марк Зукърбърг отговори на предизвикателството с коментар.

Луна иска 1 милион лева, за да даде интервю в 7/8 ТВ (видео)

Исландия се подигра на Meta с хитова реклама, Марк Зукърбърг отговори.

Скандинавската държава реши да се възползва по особено атрактивен начин от ребрандирането на услугите на Марк Зукърбърг под шапката на Metaverse. Новата туристическа реклама Icelandverse открито се шегува с оригиналната реклама на Meta. Разбира се, рекламата на Исландия не ви продава посещението на научнофантастична дистопия. Исландия просто иска да видите гейзерите и водопадите й.

"Днес искам да ви разкажа за революционен подход за това как да свържем световете си, без да бъда супер странен", започва екскурзоводyt Зак Мосбергон, който доста прилича и по облекло и по прическа на Марк Зукърбър. Името му също игра с това на създателя на Фейсбук. 

"Някои казаха, че е невъзможно. Други казаха, че е недостижимо. Ние отвръщаме, вече е тук. Сериозно вече е тук", продължава Зак Мосбергон, жестикулирайки към прозореца със снежната картина зад него.

Оттук нататък рекламата става все по-абсурдна с пародията си на метавселената на Зукърбърг. Водещият се появява намазан с ултра дебел слой слънцезащитен крем, докато се потапя в геотермален извор, а над него се стеле дебела мъгла и пара. "Тук е абсолютно завладяващо. Водата е мокра и има хора, с които да се свържете", казва той и се обръща към жена до него, която потвърджава с кимане, че всички там са хора. 

Марк Зукърбърг не пропусна да коментира рекламата, споделена на страницата на Inspired by Iceland във Фейсбук - публично-частно партньорство, което продуцира остроумните реклами и промотира държавата зад граница. Метавселената на Исландия се нарича Исландска вселена. 

"Невероятно", пише той. "Трябва скоро да посетя Исландската вселена. Радвам се, че и вие ползвате слънцезащита". 

Отдолу страницата на кампанията му отговаря: "Винаги си добре-дошъл. Работим 24/7!"

Исландия има последователна политика за връщане на туристите в страната, тъй като туризмът преди пандемията е 9% от Брутния вътрешен продукт и осигурява работа на 30 000 човека.

Covid, разбира се, намали това темпо, но скандинавската държава усърдно работи по възстановяването на туризма си, използвайки остроумните си реклами и подходяща комуникация.

Исландия се справи изключително добре от гледна точка на общественото здравеопазване по време на световната здравна криза, с едва 15 140 случая на заболяването и 34 смъртни случая от началото на пандемията. Държавата има един от най-високите нива на ваксинация в света, като 89% от възрастните са напълно ваксинирани, а много от тези хора вече получават своите бустерни ваксини.

Ако решите да пътувате до там, трябва да сте наясно, че Исландия допуска само ваксинирани лица или преболедували Ще ви е необходим и отрицателен тест за Covid-19 в рамките на 72 часа след качването на полета.

"Icelandverse е свят с възможности, толкова безкрайни, че ще бъдат тук вечно", завършва Мосбергон в новата реклама.

Източник: Булевард България

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.