Сигнализирай!

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.11.2021 г.
16
0

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев, пише Дневник.

Досегашният държавен глава Румен Радев спечели 67% от гласовете на най-младите избиратели - тези на възраст до 30 г., сочат данните от анкетите на изхода да избирателни секции на социологическата агенция агенция "Алфа Рисърч".

Първи резултати: Румен Радев е новият-стар президент на България (видео)

За доскорошния ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Анастас Герджиков са гласували 31% от гласоподавателите в същата възрастова група.

Радев събира одобрението и на 65% от избирателите над 60 г., а най-малък - 63% е делът на гласувалите за него сред 31-60 годишните.

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев (видео)

За проф. Герджиков са дали гласа си 34% от отишлите до урните избиратели на възраст 30-60 г. Също такъв е и делът на над 60-годишните.

Най-голям е делът гласували с "не подкрепям никого" във възрастовата група 31 - 60 г. - 3%. 2% са дали гласа си, отказвайки да посочат кандидат, сред по-младите избиратели. От тези над 60 г. само 1% не са подкрепили един от двамата кандидати.

Предпочитанията на избирателите към Радев или Герджиков не се различават особено в зависимост от пола. За Радев са гласували 65% от мъжете и 63% от жените, а за Герджиков - 32% от мъжете и 34% от жените. По 3 на сто от двата пола не подкрепят никого.

Младите избиратели предпочетоха Румен Радев

Източник: Дневник
Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.