Сигнализирай!

Сигнал за агитация на лидер на политическа партия проверява ЦИК (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.11.2021 г.
19
0

ЦИК проверява сигнал за агитация на лидер на политическа партия. Dir.bg пише, че става въпрос за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано, след като упражни своя вот за президент, той заяви, че е гласувал срещу полицейщината преди вота и  отправи остри критики към Румен Радев.

"Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полицейщина, ден преди изборите и ден след дебата да влезе полиция в СУ. Това е резил! Още по-голям резил е Радев да остане президент. Той успя да ни скара със съседите ни. Сега се мразим със Скопие, мразим се с Алабания, ненавиждаме се с Турция. Резилът да говориш за право и върховенство на закона, да откриваш инициатива "Три морета", да ходиш на срещи на НАТО. Аз съм учуден от мълчанието на Христо Иванов. Благодаря на европейските ни партньори. Това, което много ме плаши, е, че кандидатът за премиер Кирил Петков застава до този, който нарушава закона и твърди, че ако влезеш с армия в една държава, тя е твоя. Най-първата точка в НАТО е, че Крим е руски. Ще има тежка реакция срещу България. Поставя под тежък риск и България. Това е направил Румен Радев и онзи ден, и вчера", заяви Борисов.

СИК в секция в Благоевградско сезира ЦИК заради хиляди македонци в избирателните списъци

Сигнал за агитация на лидер на политическа партия проверява ЦИК (видео)
Снимка: БУЛФОТО

Стана ясно също, че жалбите в ЦИК са 3, сигналите са 21 до момента за проблеми покрай изборите и нарушаване на изборните права на гражданите.

Избирателната активност към 14 часа е 19.1%, сочат данните на „Тренд”. Изборният ден започна в 07.00 ч. и ще приключи в 20.00 ч.  

Изборът си можем да направим в 13 234 секции у нас, а сънародниците ни зад граница – в 749. Причината за по-високия брой секции у нас, спрямо вота миналата седмица е разкриването на повече секции в болниците заради пандемията от Covid-19. 

Източник: бТВ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.