Сигнализирай!

Властите в Норвегия призоваха хората да се откажат от ръкостискането

Gospodari.com
Gospodari.com
21.11.2021 г.
22
0

Норвежките здравни власти призоваха хората да спрат ръкостисканията помежду си. Причината е, че има повишаване на случаите със заразени от коронавирус.

В Норвегия от идната седмица се въвеждат строги мерки по границите. В страната има и повишаване на броя хоспитализации.

И в храмовете в Гърция ще се влиза с отрицателен тест за коронавирус

Норвежките здравни власти призоваха хората да спрат ръкостисканията помежду си. Причината е, че има повишаване на случаите със заразени от коронавирус.

Какви мерки налага скандинавската държава

Министърът на правосъдието Емили Енгер Мел заяви, че според нея ограниченият достъп до страната й цели "да се следи по-добре кой влиза" в страната.

Всички навършили 16 години, включително норвежките граждани, ще трябва да се регистрират на правителствен уебсайт три дни преди влизане в страната. Така те ще получат потвърждение, което ще трябва да представят на граничен пункт. В противен случай може да не бъдат допуснати да влязат.

Здравният министър Ингвилд Херкол призова хората да се откажат от ръкостисканията. По думите й поздравите може да стават с докосване на лакти, усмивка, кимване или ръка на сърцето.

На 25 септември Норвегия отмени повечето наложени заради коронавируса ограничения. Тогавашният здравен министър Бент Хьойе заяви, че "ръкостисканията ще бъдат позволени отново".

В сряда норвежкият институт по обществено здравеопазване съобщи, че очаква нарастване на броя на случаите на заразяване сред неваксинираните пълнолетни и по-възрастните.

Източник: Дир

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.