Сигнализирай!

НАСА разкри след колко години може да се появи опасност за Земята от сблъсък с астероид

Gospodari.com
Gospodari.com
23.11.2021 г.
39
0

Американската космическа агенция НАСА разкри след колко години може да се появи опасност за Земята от сблъсък с астероид.

Мъж жертва колата си, за да спаси жена, изпаднала в безсъзнание зад волана (видео)

НАСА разкри след колко години може да се появи опасност за Земята от сблъсък с астероид

Не се наблюдават рискове в близките 100 години Земята да се сблъска с астероиди, известни на учените, твърди зам.-ръководителят на НАСА Томас Зурбухен.

Представителят на Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство е заявил това преди предстоящия старт на космическата сонда DART към астероида Диморф. Апаратът трябва да се вреже в астероида за изпитание на технология за защита на Земята от възможен сблъсък с небесно тяло в бъдеще.

„Бъдете спокойни, този астероид не се явява сега и няма да представлява заплаха. Нито един от известните ни днес обекти не се явява заплаха в предстоящите 100 години или приблизително“, казва Зурбухен. Той отбелязва, че в момента на учените са известни около 40 процента от обектите с размери над 140 квадратни метра, а останалите 60 процента тепърва предстои да се открият.

Както стана известно, космическият кораб DART ще бъде изстрелян днес в 22.20 часа тихоокеанско време с ракета SpaceX Falcon 9 от космическата база Ванденберг в Калифорния. Ако стартът се състои, то сблъсъкът с астероида ще бъде в периода между 26 септември и 1 октомври следващата година.

Източник: Актуално

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.