Сигнализирай!

Жена разкри, че цял живот майка ѝ я е лъгала, че е инвалид (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.11.2021 г.
19
0

Жена разкри как майка ѝ е "откраднала детството ѝ", като в продължение на 30 години умишлено е симулирала, че има сериозно заболяване.

Жена разкри, че през целия ѝ живот майка ѝ е лъгала, че е инвалид

38-годишната Хелън Нейлър от Нотингам е била на седем години, когато майка ѝ Елинор ѝ е казала, че има миалгичен енцефаломиелит. Това е т.н. синдром на хроничната умора, който уж я приковава в инвалидната количка.

През цялото си детство момиченцето само се грижило за себе си. Животът ѝ се въртял единствено и само около болестта на жената, която я е родила. А за капак на всичко ѝ било съобщено, че баща ѝ има сърдечно заболяване.

Обратът в историята идва чак през 2016 г. Тогава майката умира, а дъщерята отрива нейните дневници. В тях тя научава смразяващата истина. Повече от 30 години Елинор е ходила на шопинг и на обяд, когато Хелън не била в къщата. А пред нея се преструвала, че спи по 18 часа на ден.

По думите на вече зрялата жена, майка ѝ е имала Синдром на Мюнхаузен. Това е психологическо състояние, при което някой симулира заболяване. Най-често обаче родителят представя детето си за болно.

В новата си книга "Моята майка, Мюнхаузен и аз", Хелън обяснява:

Жена разкри, че през целия ѝ живот майка ѝ е лъгала, че е инвалид

"Нейните манипулации ме принудиха да се жертвам и да правя непрестанни компромиси, защото тя изглеждаше зле, а аз го правех, защото я обичах".

"Всичко, което знаех за себе си – моята самоличност и моето възпитание – се основаваше на убеждението, че съм дъщеря на двама родители с физически увреждания. Само дето това беше лъжа". допълни още тя.

"Това е идеалното скривалище за някой, който се преструва на болен"

По нейни думи, за болестта, която Елинор твърдяла, че има, няма лечение.

"Това е идеалното скривалище за някой, който се преструва на болен", посочи Хелън.

В дневниците пишело още, че като бебе била оставяна сама с часове, докато родителите ѝ се забавлявали навън. Когато не можела да заспи, дори и давали уиски, за да спре да плаче.

Жена разкри, че през целия ѝ живот майка ѝ е лъгала, че е инвалид

Когато била на 10 години, Елинор и казала, че баща ѝ Алън може "да умре всеки момент поради сърдечно заболяване". През целия живот тя се посветила на грижата за тях, но когато срещнала съпруга си, всичко се променило.

Майката отказала да приеме новия член на семейството, а по-късно и двете ѝ внучета.

"Все още се чувствам така, сякаш никога няма да разбера цялата история, никога няма да разбера какво се е случило", казва Хелън сега.

Жена разкри, че през целия ѝ живот майка ѝ е лъгала, че е инвалид

"Има дни, в които нищо не ми изглежда истинско, в които не знам на кого мога да се доверя", завършва тя.

Жена разкри, че през целия ѝ живот майка ѝ е лъгала, че е инвалид

Източник: Daily Mail

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.