Сигнализирай!

Приключи първият кръг от преговорите за съставяне на правителство (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.11.2021 г.
21
0

Приключи първият кръг от преговорите за съставяне на правителство, съобщават от NOVA.

Преговорите бяха между четирите партии в парламента, които ще опитат да съставят правителство. Разговорите за приоритети приключиха снощи с темата за външната политика на страната. Следват номинациите за министри, които да осъществят договорените вече политики.

Приключи първият кръг от преговорите за съставяне на правителство (видео)

Позицията на България за Северна Македония и присъединяването й към Европейския съюз остава непроменена. А в бъдеще ще се търси по-засилен диалог.

Кирил Петков от "Продължаваме промяната" е уверен, че коалиционно споразумение ще бъде подписано и след 4 години България ще изглежда по различен начин

От БСП и Демократична България дадоха зелена светлина за формирането на редовен кабинет. А бившият финансов министър Симеон Дянков обяви, че не е проблем бюджетът за 2022 г. да се приеме до края на януари, както се разбраха преговарящите партии.

От „Продължаваме промяната” определиха като конструктивен преговорния процес през цялата изминала седмица. Те потвърдиха целта си - 4-годишен управленски мандат.

„Нямаше тема, касаеща българския интерес, по която да не постигнем огромно съгласие. Искам да пожелая на всички нас да изпълним тези точки с реални действие. Повярвайте ми, след 4 години България няма да изглежда по този начин”, заяви Кирил Петков.

“Продължаваме промяната” обявиха предложението си за премиер и някои от министрите (видео)

Редовен кабинет ще има и според други две от преговарящите партии

„Повече оптимисти има, че ще се състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим”, заяви Корнелия Нинова.

„Да, смятам, че ще има редовен кабинет. И то доста по-скоро, отколкото се очаква. В рамките на следващите две седмици”, коментира Владислав Панев от „Демократична България”.

„Това ще е безспорно трудна коалиция и заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии – не само ляво дясно, но по някои основни теми като енергетика, влизане в Еврозоната, социални политики. Ще има големи разлики между тези партии”. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков.

Очаква се следващата седмица четирите преговарящи партии да започнат и оформянето на състава на новия Министерски съвет.

Източник и видео: NOVA

Приключи първият кръг от преговорите за съставяне на правителство

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.