Сигнализирай!

Влизат в сила нови правила за пътуване

Gospodari.com
Gospodari.com
01.12.2021 г.
17
0

От днес влизат в сила нови правила за пристигащите у нас от чужбина, предава в. "Сега".

С новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров се затягат условията за пристигане от зелена или оранжева зона без сертификат.

Локдаун и сертификати: Как ще пътуваме в Европа по Коледа?

Влизат в сила нови правила за пътуване

От днес това означава минимум 3 дни карантина. Като възможността за освобождаване чрез отрицателен тест вече съществува най-рано 72 часа след пристигането. Досега можеше да се представи отрицателен тест в рамките на първите 24 часа, ако човек пътува без зелен сертификат или отрицателен тест.

За пристигащите от червена зона пък отпада задължителният PCR тест. Досега той се изискваше даже и от ваксинирани/преболедували. В червена зона в момента е половин Европа.

Занапред пътуващите от такива страни,както и завръщащите се българи, ще трябва да представят само зелен сертификат за ваксинация, преболедуване или направен PCR тест от последните 72 часа. Българите имат възможност да се приберат без сертификат и тест от червена зона, но в такъв случай трябва да се подложат на 10-дневна карантина без право на замяна.

От миналата седмица България е затворена за пристигащи от Мозамбик, Ботсвана, Южна Африка, Лесото, Есватини, Намибия и Зимбабве.

Влизат в сила нови правила за пътуване

Източник: в. "Сега"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.