Сигнализирай!

Десислава Атанасова: Новият парламент е резултат от компромиси (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.12.2021 г.
23
0

"Новият парламент е резултат от компромиси" - това обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ от трибуната на 47-ото Народно събрание.

"Още отсега е ясно, че каквото и да се случи в новото народно събрание то е резултат на компромиси. То е плод на необходимост, а не на избора на гражданите. Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас заради машинното гласуване и репресиите от служебното правителство", обяви Атанасова.

"Илюзия е, че това управление е на безапелационен победител в изборите. То е плод на вот против, а не вот за", категорична е тя.

"Осъзнаваме колко е важно съставянето на правителство този път. Може да разчитате на коректно и разумно отношение от страна на коалиция ГЕРБ-СДС", твърди още Атанасова.

"Не възприемаме ролята си на опозиция като инструмент за нагнетяване на напрежение сред обществото. На очакванията на хората трябва да се отговори със съгласие по основните теми. Готови сме да водим конструктивни разговори с всяка парламентарна група в това народно събрание. Искаме да ви напомним, че през тази година три пъти печелим доверието на повече от 20% от българските избиратели.", уверена е тя.

"ГЕРБ беше създадена преди повече от 15 години. Благодарим на всички, които ни подкрепят и са сред нас. Колкото и да е нужно редовно правителство, няма да допуснем това да става за сметка на думи като "нулева корупция". Работихме в условията на остро обществено противопоставяне. Наясно сме колко е важна ролята на опозицията"

Десислава Атанасова: Новият парламент е резултат от компромиси (видео)

Кога президентът Радев започва консултации за съставяне на правителство?

"Новото правителство може да разчита на нашата експертиза и опит при обсъждането на бюджета", обяви още Атанасова.

"Наши приоритети са преодоляването на кризата. Ще настояваме всяка стотинка държавен дълг да бъде изразходвана правилно. Ще се противопоставим на концепцията доходите да бъдат увеличавани чрез взимане на заеми."

"Длъжни сме да прескочим интересите си, за да облекчим всички граждани, които са изправени пред проблемите от кризата. От всички нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в страна на сигурност и спокойствие", завърши Атанасова.

Десислава Атанасова: Новият парламент е резултат от компромиси (видео)

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.