Сигнализирай!

Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.12.2021 г.
18
0

Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката

"Ще запомним тази година с кризи и избори. Изборите предизвикваха кризи. Кризите - избори" - така започна речта си лидерът на ДПС.

"Тези, които не гласуваха, показаха, че не желаят да гласуват за политици и партии, които се занимават със себе си. Гласуващите поискаха работещи решения за проблемите им. Но не дадоха властта на нито една партия", обяви той.

"Както във всеки парламент, така и в този, ще има управляващи и опозиция. Конструктивният диалог трябва да е в основата."

"Моделът на електронно гласуване отблъсна поне половин милион избиратели. Ниската избирателна активност се дължи и на затрудненията, предизвикани от машините", каза още той.

"По-възрастното поколение и по-малко образованите хора имаха проблем с това гласуване. Наш дълг е да осигурим честен, но и достъпен изборен процес."

"Нашата надежда беше, че ще се преустановят незаконните практики. Напротив - те зачестиха".

"В изборния ден, в избирателните секции влязоха полицаи. А това е забранено!", заяви Карадайъ.

"ЦИК не можа да убеди избирателите, че всички гласове са отчетени. Разполагаме с доказателства, че ЦИК не отчете всички гласове.", обяви "турският политик-кандидат за български президент".

"Тези извращения на полицията напомнят за онези мракобесни времена от преди 89-та година. Грозните прояви на полицейщина ерузират процесите на демокрация", обяви разпалено Карадайъ.

"Да се възстанови диалогът между политическите субекти и институциите. Самите ние да спазваме стриктно Конституцията и законите на страната", настоява Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката (видео)

Кога президентът Радев започва консултации за съставяне на правителство?

"Политическата криза трябва да започне да се решава със съставянето на правителство."

"От години предлагаме програма за дигитализация и модернизация с по-активно гражданско участие. Нашите предложения не се приемат. България фатално закъснява със своя план за възстановяване и устойчивост. Държавният бюджет за 2022 се отлага във времето", обяви Мустафа Карадайъ.

"Не е трудно да се прогнозира какво предстои при растящите цени на ток, храни, парно и т.н. България губи битката с пандемията заради безотговорното отношение на властта. Ние предлагаме по мерките за справяне с кризата да няма управляващи и опозиция.", добави още той.

"България има нужда в най-кратки срокове да си напише домашното по Плана за възстановяване и устойчивост, бюджета и мерките", каза Карадайъ.

"ДПС ще даде приноса си за реализация на очакванията на хората", завърши той.

Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за възстановяване на нормалността в политиката

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.