Сигнализирай!

Кой е Никола Минчев - новият председател на Народното събрание? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.12.2021 г.
11
0

34-годишният юрист Никола Минчев е новият председател на Народното събрание. Именно той бе номинацията на "Продължаваме промяната".

"Парламентът отразява нагласите в обществото. С избора на цели 7 формации избирателят ни даде ясен знак, че очаква екипна работа, а не авторитарни решения. Нека работим за това в 47-ия български парламент, в рамките на един пълен 4- годишен мандат, да възстановим духа на взаимното разбирателство", заяви Минчев в първото си обръщение като председател на парламента.

Той подчерта, че „благоприятното положение“ на партиите в парламента след гласуваното на изборите доверие „предстои да приключи скоро“ и ще е нужна работа с конкретни резултати.

Никола Минчев даде заявка, че парламентът ще бъде „място за свободни и градивни дискусии“. Единствената друга номинация дойде от „Възраждане“ - Цончо Ганев.

„За“ кандидатурата на Никола Минчев гласуваха 158 депутати, против бе един, а 72 се въздържаха. „За“ кандидатурата на Цончо Ганев гласуваха 13 депутати, против бяха 91, а 88 се въздържаха.

Кой е Никола Минчев?

Никола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

На изборите на 14 ноември той беше водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник.

Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", пише БНТ.

Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва и банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки, посочват на сайта на "Продължаваме промяната".

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Кой е новият председател на парламента?

Източник: БНТ; bTV

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.