Сигнализирай!

Папа Франциск: Плътските грехове не са чак толкова сериозни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2021 г.
21
0

Папа Франциск: Плътските грехове не са чак толкова сериозни.

Това каза светият отец на връщане в Рим след посещение в Кипър и Гърция и допълни: "Най-сериозните грехове са гордостта и омразата."

Думите на папа Франциск бяха изречени в самолета по повод оттеглянето на Парижкия архиепископ Мишел Опти заради скандал.

Профилът на папа Франциск в Инстаграм лайкна снимка на разголена моделка

70-годишният Опти подаде оставка от поста си миналия месец заради обвинения, че е имал връзка с жена. Духовникът отрече обвиненията, които влизат в разрез с обета му за безбрачие.

Папа Франциск: Плътските грехове не са чак толкова сериозни

"Това е падение по отношение на шестта заповед (не прелюбодействай - бел. ред.), но тя не е толкова огромна, той само е помилвал секретарката си - такова е обвинението срещу него", каза Франциск. "Това е грях, но съвсем не най-лошият."

Той уточни, че оставката на архиепископа е постъпила не толкова заради действията му, колкото заради слуховете, които нанасят вреда.

"От кого е обвинен? От нечие мнение, от слухове... Той не може да управлява повече. Приех оставката на Опти не на олтара на истината, а на олтара на лицемерието", каза още папата.

Миналия четвъртък Мишел Опти изрази извиненията си с думите:

„Моля за прошка от онези, които може да съм наранил. Бях дълбоко разстроен от атаките срещу мен… Моля се за онези, които ми мислят лошото, както Христос ни е учил“.

Папа Франциск: Плътските грехове не са чак толкова сериозни

Източник: Reuters

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.