Сигнализирай!

Велислав Минеков влезе в НДК, вижте как отговориха от ГЕРБ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
10.12.2021 г.
16
0

Велислав Минеков влезе в НДК, вижте как отговориха от ГЕРБ!

„Това не е наказание. Просто си връщаме собствеността, защото загубите за НДК са съществени”. Това каза министърът на културата Велислав Минеков, минути след като лично дойде пред офиса на ГЕРБ и донесе поканата за доброволно освобождаване на помещенията от партията.

Минеков отива в НДК, за да гони ГЕРБ

„Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови“, коментира Минеков.

Велислав Минеков влезе в НДК, вижте как отговориха от ГЕРБ

По думите му „ПП ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем“.

Видео: NOVA

От ГЕРБ нарекоха действията на служебния министър "зрелища", в които "няма хляб". Росен Желязков поясни, че молбата за напускане на партията не e входирана официално, а е оставена на портиера.

Томислав Дончев допълни, че молбата не е акт и няма никаква правна стойност, а е акт на демонстрация.

Минеков изпрати ГЕРБ в Барселона (видео)

"Г-н Минеков не е принципал на тези помещения и не знам какво прави тук изобщо. Очевидно той се е хванал за Министерството на културата и се надява да остане като редовен министър. Взима пример от министър Рашков и е решил, че ако организира акция срещу партия ГЕРБ, ще стане любимец на новозадаващата се управляваща коалиция", каза Даниел Митов.

Министърът на културата: В петък ще помолим ГЕРБ да се изнесат от НДК

Според него няма никакво правно основание партия ГЕРБ да напуска помещенията, които са ѝ дадени по силата на закона за политически партии. Такива са условията при които ползват своите помещения и останалите парламентарно представени партии.

Вижте още от изказванията на ГЕРБ във видеото горе.

Велислав Минеков влезе в НДК, вижте как отговориха от ГЕРБ

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.