Сигнализирай!

СЗО: Безразсъдното прилагане на бустерни дози навярно ще удължи пандемията

Gospodari.com
Gospodari.com
23.12.2021 г.
28
0

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус предупреди, че няма място за илюзии, че ще бъде достатъчно да се прилагат бустерни дози, за да се справим с пандемията от Covid-19.

"Нито една страна няма да може да се измъкне от пандемията с много подсилващи дози ваксини и те не са повод за празнуване, както се очакваше", каза той на пресконференция в Женева, цитиран от Dir.bg.

Кои са по-различните симптоми при „Омикрон“? (видео)

Здравното министерство предупреждава за тежък грипен сезон

"Безразсъдното прилагане на програми за бустерни дози вероятно ще удължи пандемията, вместо да я прекрати, пренасочвайки наличните дози към страни, които вече имат високи нива на ваксинация, като по този начин се дадат на вируса повече възможности за разпространение и мутация", посочи д-р Тедрос.

"Важно е да помним, че по-голямата част от хоспитализациите и смъртните случаи са на хора, които не са ваксинирани, а не на такива, които не са получили бустерна доза", подчерта генералният директор на СЗО и добави: "И трябва да кажем много ясно, че ваксините остават ефективно средство срещу варианти на коронавируса като Делта, а също и Омикрон".

СЗО: Безразсъдното прилагане на бустерни дози навярно ще удължи пандемията

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.