Сигнализирай!

6-годишната Ася от Гоце Делчев дари косата си за онкоболни деца (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2021 г.
79
0

6-годишната Ася от Гоце Делчев дари косата си за онкоболни деца.

Малкото момиче само изявило желание да направи благородния жест и не се подстригвало, докато косата му не порасне достатъчно, за да може да я дари на нуждаещите се. Ася Серафимова е усмихната, лъчезарна и много позитивна. Тя е истински герой - не само защото сама взима решението да помогне на изпаднал в нужда човек, а защото вярва в доброто и го носи в сърцето си.

Над 30 см от косичката на Ася са изпратени в Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“. Там се приемат дарения във вид на коса. От нея се изработват безплатно перуки за хора, борещи се с коварната болест. А малкото момиче се чувства прекрасно с новата си прическа. Да дариш косата си, за да повдигнеш духа и самочувствието на онкоболен, е пример за благородство и човечност.

6-годишната Ася от Гоце Делчев дари косата си за онкоболни деца (снимки)
Как се е родила идеята?

„Всичко стана много спонтанно. Прочетох на Ася статия за детенце, което е постъпило по този начин и тя сама реагира на добротата, казвайки, че иска да дари и нейната косичка на дете в нужда“, разказа за Вяра майката Илияна пред местни медии.

„От няколко месеца живее с тази кауза и сега с много голяма усмивка изпълни обещанието си. Тя е още малка и много ни развълнува с постъпката си“, допълни майката. Тя, таткото Асен и братчето Андон много се гордеят с 6-годишната красавица.

„Десетки хора, сред тях и напълно непознати, ни писаха и поздравиха в социалните мрежи. Всичко това дълбоко ни трогна. Радваме се, че сме съумели да възпитаме деца с добри сърца и помисли“, каза още Илияна Серафимова.

Толкова малка и толкова голяма – истински пример за подражание! Така хора на Гоце Делчев коментират постъпката на момиченцето-благотворител. Те пожелават през Новата 2022 г. повече хора да последват примера на Ася и да направят крачка към милосърдието и любовта.

Скъпи приятели, изпращайте своите красиви положителни истории на gospodari.com - има смисъл да се споделят и хубавите неща, които се случват около нас.

6-годишната Ася от Гоце Делчев дари косата си за онкоболни деца

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.