Сигнализирай!

Държавна кола за лични нужди: Полицейски шеф ходи на работа със служебно гориво? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
31.12.2021 г.
32
0

Шефът на РПУ в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев, използва служебния полицейски джип като личен, разказва репортерът на NOVA Васил Иванов. Той живее в София и всеки ден ходи с колата на работа до Годеч и обратно. Така ежедневно изминава със служебен бензин разстоянието от 100 км. Разходът на гориво е поне 200 литра бензин на месец.

Един от полицаите, работещи в районното, разказа, че по принцип служителите изпитват затруднения с работата си заради недостиг на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

Екипът на NOVA следи маршрута на Кръстев (със служебния джип) в периода между 1 и 20 декември. Във всеки един от тези дни, вечер той си тръгвал от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, близо до полицейски участък, се качвал на личната си кола и се прибирал вкъщи. Сутрин към 7.00 ч. отново се качвал на служебния джип и тръгвал за Годеч.

Мъжът отказва да коментира действията си.

По информация на разследващия журналист в районното и Областната дирекция, след интервюто с началника са започнали да се правят опити да се оправдаят действията му - чрез съставяне на различни документи със задна дата.

Държавна кола за лични нужди: Полицейски шеф ходи на работа със служебно гориво?

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.