Сигнализирай!

Twitter блокира конгресмен за публикуване на дезинформация за Covid-19

Gospodari.com
Gospodari.com
04.01.2022 г.
19
0

Twitter блокира конгресмен за публикуване на дезинформация за Covid-19, пише Свободна Европа. Профилът на Марджъри Тейлър Грийн е бил дезактивиран от социалната мрежа.

Причината е нарушаване на политиката на социалната платформа за разпространение на фалшиви новини за Covid-19. Профилът е блокиран в неделя след пет предупреждения, че това ще се случи.

Една от последните публикации на Грийн е, че „има изключително висок брой“ смъртни случаи след поставяне на ваксини срещу Covid-19. Според здравните експерти поставянето на ваксини е безопасно и те значително намаляват риска от инфекция, хоспитализация и смърт.

Грийн е силен привърженик на бившия президент Доналд Тръмп и често поставя под въпрос безопасността на ваксините, правителствените мерки за ограничаване на разпространението на вируса, както и носенето на маски.

Twitter блокира конгресмен за публикуване на дезинформация за Covid-19

Фейсбук, Туитър и Инстаграм блокираха профилите на Доналд Тръмп

Профилът на Тръмп в Twitter също беше блокиран в началото на 2021 г. Това стана часове след метежа на група поддръжници на президента, които превзеха сградата на Конгреса на САЩ, използваха в нея оръжие, нахлуха в пленарната зала и вандализираха части от интериора.

Решението беше взето след като в продължение на два месеца Тръмп публикувашенеобосновани твърдения, че победата му на изборите за президент е била "открадната" чрез фалшификации. Повечето от тези твърдения добиха популярност именно чрез публикации на Тръмп в Twitter.

Twitter блокира конгресмен за публикуване на дезинформация за Covid-19

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.